Menú

Gómez exigeix a Catalá el cessament de Badenas: “No pot representar a aquesta ciutat ni un minut més”

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha exigit hui a María José Catalá el cessament de la seua mà dreta a l’Ajuntament, Juan Manuel Badenas, de Vox, per les seues contínues manifestacions “homòfobes, racistes, misògines i aporófobes”: “No pot seguir ni un minut més representant a aquest ajuntament. Catalá té hui una nova oportunitat per a condemnar al seu soci i demostrar que és l’alcaldessa de tots i totes i no una alcaldessa emmordassada, segrestada o condicionada per Vox. Si no ho fa és perquè comparteix les seues declaracions”, ha manifestat després del minut de silenci convocat en repulsa de l’últim assassinat masclista ocorregut a Alacant.

La responsable socialista ha retret, en aquest sentit, que l’Ajuntament seguisca sense mostrar una pancarta institucional mostrant el seu rebuig a la violència masclista després de mostrar les seues condolences als familiars de la dona assassinada. “És una cosa que haurien de fer tots els grups polítics, condemnar amb contundència i amb totes les seues lletres la violència masclista, una violència que mata, humilia i agredeix a les dones només pel fet de ser dones. Això només té una definició i és violència de gènere per molt que alguns s’obstinen a negar-la”.

Gómez ha aprofitat la seua intervenció per a lamentar també la “tragèdia” que va viure la ciutat fa 24 hores amb l’assassinat de dues persones als jardins del Túria. Uns fets, ha criticat, que van ser aprofitats per membres del govern de Catalá per a llançar la seua “demagògia amb declaracions xenòfobes i racistes”.

“El segon tinent alcalde de Catalá ha aprofitat uns assassinats que han commocionat aquesta ciutat per a llançar les seues proclames racistes i xenòfobes i m’agradaria que la senyora Catalá demostrara d’una vegada que és l’alcaldessa de tots i de totes i no una alcaldessa segrestada, emmordassada o condicionada per Vox i que immediatament condemnara eixes declaracions”, li ha etzibat.

En aquest sentit, li ha reclamat el cessament urgent de Badenas perquè “no és que servei els peus del test és que ell mateix s’ix del test. És una persona que no pot continuar estant al capdavant del nostre ajuntament ni a la nostra ciutat ni un minut més perquè representa una ciutat excloent, xenòfoba, racista, masclista i fins i tot misògina. Està promovent l’odi contra les persones vulnerables i València no és això. València és una ciutat amable, diversa i igualitària que no pot tacar-se per un senyor que vol posar estanys sota els ponts del jardí del Túria només per a perseguir les persones vulnerables amb la col·laboració de la senyora Catalá”, ha finalitzat.