Menú

Els socialistes denuncien que el PP vol llevar a Torrefiel el seu camp de futbol

El regidor socialista Javier Mateo ha criticat la proposta de María José Catalá de traslladar el camp de futbol de Torrefiel a un solar en els voltants de San Miguel dels Reis al costat del límit municipal amb Tavernes Blanques. Una ubicació, ha denunciat l’edil, “que saca del barri unes instal·lacions esportives de proximitat que usen diàriament els veïns i veïnes de Torrefiel”.

Mateo ha lamentat que Catalá haja descartat la proposta dels socialistes per a ampliar l’actual camp en la mateixa ubicació que havia consensuat amb els veïns i veïnes del barri i que, al mateix temps que dotava de més espai esportiu, permetia dotar d’una gran zona verda al barri.

“És sorprenent que, un any després que els socialistes presentàrem un projecte per a ampliar el camp de futbol i crear una zona verda adjacent de més de 10.000 metres quadrats consensuada amb els veïns, el PP haja decidit no sols deixar el projecte en un calaix sinó castigar el barri emportant-se la infraestructura quasi fora del terme municipal, a una zona protegida i envoltada d’horta al costat de San Miguel dels Reis”.

L’edil ha considerat aquesta proposta una “falta de respecte” als veïns i veïnes de Torrefiel, que porten molt temps reclamant una millora de les seues instal·lacions esportives i que, amb la proposta que va posar damunt de la taula el Partit Socialista des de l’àrea d’Esports, no sols aconseguien el seu objectiu sinó que a més sumaven una gran zona verda per al barri.

El projecte desenvolupat pels socialistes des d’Esports contemplava, aparellada a l’obra, una reducció dels horaris de les pràctiques esportives per a evitar les molèsties als residents més pròxims a les instal·lacions, una mesura, ha incidit el regidor, que va ser molt ben rebuda pels veïns i veïnes.

No obstant això, ara, ha subratllat Mateo, “el PP i Vox volen deixar a Torrefiel sense el seu camp de futbol. No és que descarten l’ampliació que estava damunt de la taula sinó que fins a tres regidors de l’equip de govern van informar els veïns i veïnes que la seua proposta era traure la dotació del barri per a portar-li-la a l’entorn de San Miguel dels Reis, en un espai de difícil accés i que complica la pràctica esportiva del barri”.

L’edil ha assenyalat que mentre l’opció dels socialistes tenia un cost inferior al milió d’euros i permetia crear dues dotacions per al barri com eren el camp de futbol 11 i el jardí en menys de sis mesos, la proposta del PP i Vox els deixa sense cap d’elles i, a més, “amb un cost de més de 2,5 milions d’euros i un termini d’execució per determinar, ja que caldria modificar el Pla General i es construiria en un entorn protegit”.

“És una decisió que perjudica els veïns i veïnes de Torrefiel perquè es queden sense un camp de proximitat i perquè es planteja la seua construcció en un espai que requereix d’una tramitació urbanística molt complexa i que, per tant, s’estendrà durant com a mínim un any. És una decisió arbitrària per a tombar un projecte que compta amb el suport veïnal i que hauria de disposar de finançament dels pressupostos participatius d’anys anteriors”, ha continuat.

En aquest sentit, Mateo ha recalcat que el canvi d’ubicació “només pot respondre a la desgana i la incapacitat del govern de PP i Vox o bé a altres interessos que desconeixem perquè es renuncia a un projecte més econòmic, més ràpid i que satisfeia a totes les parts per un altre que perjudica el barri i que és molt més car. Per això, instem l’Ajuntament a recuperar el nostre projecte que era una gran solució per a Torrefiel i tenia el suport dels seus veïns i veïnes”, ha finalitzat.