Menú

El sectarisme i la censura de Catalá posa en perill la continuïtat de Centre del Còmic

La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha advertit que el “sectarisme i la censura del govern ultra de María José Catalá posa en perill la continuïtat del Centre Valencià d’Estudis i Conservació del Patrimoni del Còmic, Micharmut”.

Ibañez ha recordat que al maig de 2023 l’Ajuntament de València va adjudicar la redacció del projecte per a les obres de reforma de l’edifici que es convertirà en el centre Micharmut. El projecte per a aquest centre, que estarà situat en la plaça de Tavernes de la Valldigna, el desenvolupa Virtuarch Studio i ha advertit que des del començament del mandat de PP-Vox “no hem conegut cap avanç d’aquest projecte”.

Per totes aquestes raons “hem registrat per a la pròxima Comissió una pregunta perquè el regidor de Cultura explique quin és l’estat actual de les obres del futur Centre del Còmic, i també quines activitats estan previstes realitzar en col·laboració amb la Càtedra del Còmic de la Universitat de València fins a l’obertura de l’edifici”. “Són massa mesos de paralització, sense aportar cap pas per a donar resposta a la demanda del sector del còmic dins i fora de la nostra ciutat”, ha advertit.

Maite Ibáñez ha manifestat la seua preocupació “davant l’avanç de la censura i el sectarisme en la cultura” i ha assegurat que estarà vigilant perquè publicacions com Camacuc “no desapareixen de les biblioteques municipals”. En aquesta línia, ha recordat que en els Premis literaris Ciutat de València “es va criticar no sols el silenci a les activitats de commemoració de l’Any Estellés per part de l’Ajuntament de València, sinó també els episodis lamentables de censura de publicacions com aquesta revista infantil”.

“Aquest és el moment on de manera responsable i simbòlica enfront de la censura, demanem al responsable de la regidoria de Cultura que incorpore la subscripció a la publicació infantil perquè el silenci és un símptoma de complicitat vergonyós”, tal com va afirmar Juli Capella després de rebre el premi d’Assaig per la Terra i la Paraula”. Ha exposat.

La regidora ha assenyalat que “el suport al còmic es fa des del continent i el contingut” i, per això, ha explicat que els socialistes volen saber “què ocorre amb el centre valencià Micharmunt que se’l Catalá s’ha trobat llest perquè la ciutat compte amb un lloc de referència a nivell nacional”.