Menú

Sandra Gómez: “Catalá ha entregat Benimaclet a les promotores”

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat que María José Catalá “ha entregat Benimaclet a les promotores i constructores en lloc de seguir amb el disseny del PAI que va plasmar en la seua proposta l’expert urbanista José María Ezquiaga amb els resultats dels processos participatius que es van realitzar entre els veïns i veïnes del barri”.

“Amb l’exposició del model del PAI de Benimaclet ja s’evidencia quins han sigut sempre les vertaderes intencions tant de Catalá com del govern del PP, que era deixar el futur i el disseny dels nostres barris en mans de constructores i promotores. Ja ho estàvem veient en les declaracions que salen des d’Urbanisme i finalment ha quedat palés en el disseny que han presentat per a Benimaclet”, ha continuat la responsable socialista.

“Van decidir de manera deliberada no recórrer una sentència que possibilitava que el futur de Benimaclet fora dissenyat pels seus veïns i veïnes amb el pla d’Ezquiaga, que era un pla obert a la participació del barri, per a imposar finalment el model del PP i de Catalá: un pla amb menys zones verdes i on es prioritza la privatització de l’espai públic”, ha afegit.

Per a Gómez, el disseny de Catalá per a Benimaclet “redueix qüestions fonamentals que havien establit com a prioritàries els veïns i veïnes del barri i que l’anterior corporació, amb els socialistes en Urbanisme, havíem inclòs en el nostre projecte. El PP ha canviat el pla per a afegir asfalt a un disseny més pensat per a continuar impulsant el seu pla del cotxe per tota València en lloc d’afavorir la conversió en zona de vianants i la creació de zones verdes com vam fer en els huit anys de govern progressista”.

La líder dels socialistes a la ciutat ha recordat que el pla de Catalá per a Benimaclet segueix la mateixa línia d’altres projectes de renaturalització que estaven damunt de la taula com el Grau o el Corredor Verd. “El PP farà el mateix, imposar el seu model d’asfalt pensat perquè els cotxes puguen continuar circulant sense restriccions per qualsevol part de la ciutat incrementant la contaminació dels nostres barris en lloc de reduir-la. I ho fa, a més, en plena capitalitat verda europea”, ha criticat.

“El disseny que han llançat suposa una oportunitat perduda perquè Benimaclet fora una referència de la ciutat 15 minuts com plantegem els socialistes des d’Urbanisme. Ara, amb el PP, serà un barri dormitori on hi haurà més trànsit privat”, ha conclòs.