Menú

“Catalá no pot tornar a cometre l’error d’abandonar la visió metropolitana del transport”

La regidora socialista María Pérez ha mostrat la seua satisfacció per la iniciativa de l’EMT de crear una targeta moneder per a poder utilitzar en la xarxa urbana d’autobusos, però ha instat a María José Catalá a “no tornar a caure en els errors del passat d’oblidar la visió metropolitana del transport que es va recuperar durant els huit anys de governs progressistes després que el PP liquidara l’Agència Valenciana de la Mobilitat”.

“Digitalitzar el transport públic sempre és una bona notícia per als usuaris, ja que simplifica la manera de moure’ns i, per això, des de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) llancem l’anterior legislatura un projecte per a permetre el pagament amb targetes de contacte, telèfon, rellotges intel·ligents i targetes bancàries amb una mirada Metropolitana i, a més, que aquesta targeta digital poguera utilitzar-se en Renfe, Metrobús, Metrovalencia i l’EMT”, ha recordat la regidora socialista.

Pérez ha incidit en què aquest projecte metropolità que va posar en marxa l’anterior govern progressista comptava amb finançament europeu i es va adjudicar el mes de maig passat de 2023. “Crec que el projecte anunciat hui per l’EMT és una bona notícia perquè camina en la mateixa direcció que el projecte de l’ATMV, però des del Partit Socialista li demanem a Catalá que no torne al passat del Partit Popular, a la política de protagonismes entre Ajuntament i Generalitat i a la batalla sense sentit amb el transport que va impedir implantar la unificació tarifària i un títol únic per a poder moure’s per València i totes les poblacions de la seua àrea metropolitana”, ha destacat.

L’edil socialista ha posat l’accent que l’enfrontament que va generar el PP entorn del transport durant l’etapa de Rita Barberá va perjudicar a tots els usuaris del transport públic i ha denunciat que ara el govern de Catalá “sembla obstinada a cometre el mateix error, oblidant que els valencians es mouen en l’EMT, però també en Metrovalencia, Renfe i Metrobús”.

“No hauríem de cometre els mateixos errors que fa 20 anys, quan es va oblidar què la mobilitat metropolitana era el futur perquè eixe és el transport que necessita aquesta ciutat. El que necessitem és que eixe tipus de projectes no s’implementen exclusivament en l’EMT sinó que es facen a nivell metropolità com ja estava previst”, ha continuat.

“L’Ajuntament de València ha de treballar en eixa direcció, a conjuminar esforços en l’ATMV, on té 5 membres en el seu consell d’administració, i no entrar en una competència inútil que l’única cosa que provoca, com ens demostra el passat, és un pitjor servei i més complex per als usuaris”, ha finalitzat.