Menú

Catalá tarda més de nou mesos a presentar una unitat de policia

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha denunciat que María José Catalá “ha tardat més de nou mesos per a presentar la Unitat de Seguretat, Suport i Prevenció de la Policia Local (USAP) que no es més que una simple reorganització” però ha advertit que podría suposar la retirada d’agents de les unitats de districte i per a això ha anuciat que va a exigir tota la informació sobre aquesta reorganització.

En aquests termes s’ha referit a la presentació de la Unitat de Seguretat, Suport i Prevenció de la Policia Local (USAP) que “no és més que la reorganització de l’antiga UCO”. “Intenten traslladar a la ciutadania que aquesta unitat es tradueix per nous agents de policia als carrers i això no és més que una altra mentida de María José Catalá”, ha remarcat.

Així, ha explicat que, en primer lloc, “ha tardat més de nou mesos a reorganitzar l’antiga UCO davant la inexistència de lideratge polític per l’absència de regidor de Seguretat”. En segon lloc, ha posat l’accent en la “necessitat de desmuntar la mentida que incorpora nous agents ja que “provenen o bé de l’antiga UCO o bé de les unitats de districte”.

Per tant, ha denunciat que “per més que Catalá falsege i jugue a l’engany són el mateix nombre d’agents reorganitzat d’una manera diferent”. “Des del Partit Socialista demanem a María José Catalá és transparència i que explique als ciutadans que això és una reorganització interna de la Policia, una reorganització que ha tardat més de nou mesos a escometre’s i que en cap cas s’incorporen més policies als quals va deixar el partit socialista l’any 2023”.

“Més enllà d’anuncis i declaracions”, Pérez ha indicat que Catalá “ni tan sols ha convocat noves places d’agents de policia i en cas de fer-ho aquest mes no s’incorporarien fins a 2025”. “Menys d’un any no tarda resoldre’s el procés de selecció i incorporació dels nous agents de policia local”, ha afirmat i ha emplaçat a Catalá a “ser més rigorosa i deixar de confondre a la ciutadania amb anuncis falsos”.

Ha recordat que en 2023 es van convocar més de 100 places els agents de les quals s’incorporen enguany i ha apuntat que “si María José Catalá pretén sumar 100 agents més haurà de convocar les places ja per a assegurar que la incorporació siga efectiva en 2025”. “Però en cap cas es tracta de duplicar places sinó del procés normal de l’oferta d’ocupació anual d’un ajuntament”, ha advertit. “Duplicar significaria convocar 200 places en 2024 el que sí que multiplicaria per dues les que van convocar els socialistes però el que fa Catalá és convocar el mateix nombre de places”, ha explicat i li ha recordat que “duplicar és multiplicar per dos, no sumar dues convocatòries”.