Menú

L’opacitat de Catalá confirma que els fons Next Generation estan en perill

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat que María José Catalá manté la “opacitat” del seu govern i segueix sense facilitar cap mena d’informació sobre els projectes vinculats al finançament europeu dels Next Generation ni sobre la situació real de les llicències a la ciutat. “Sospitem, davant el silenci i la permanent ocultació de tots aquests mesos, que no s’ha fet res i que aquest Ajuntament s’enfrontarà a la pèrdua de fins a 70 milions d’euros dels fons europeus que va aconseguir l’anterior govern progressista per a realitzar inversions que feren més verda i més sostenible aquesta ciutat”.

“Demanem fa mesos el cronograma dels projectes Next Generation com els vinculats a regeneració urbana en barris vulnerables a través de AUMSA o el de la renaturalització de Pérez Galdós perquè es tracta d’inversions que han de complir estrictament els terminis marcats per Europa i seguim sense informació. El govern municipal ha anunciat hui que ha contractat, després de mesos paralitzant-la, la redacció del projecte de Pérez Galdós, però amb modificacions tan substancials que poden provocar que l’encàrrec, a més de no complir amb els terminis, acabe impugnat. Quina casualitat, a més, que hagen anunciat aquest contracte just després de la nostra roda de premsa per a denunciar-lo”, ha continuat Sanjuán.

“Estem en una situació de possible incompliment de terminis en Pérez Galdós perquè la senyora Catalá s’ha obstinat que per eixa avinguda passe el major nombre de vehicles possible i, per això, ha retallat espai per als vianants per a donar-li-ho al trànsit privat. Doncs bé, aquests canvis han provocat un retard substancial de l’obra que pot provocar la pèrdua del finançament europeu perquè existeix el compromís que l’obra finalitze al juny del 25 i la redacció de projecte ni tan sols ha començat perquè l’han contractada hui mateix”, ha continuat l’edil.

El regidor ha recordat que es tarda sis mesos a redactar el projecte d’una obra, la de Pérez Galdós, que té una execució de 18 mesos. “És evident que no s’arribarà en termini i que la senyora Catalá està evitant respondre a l’oposició perquè hauria de posar per escrit que, donada la seua mala gestió i el seu vessant negacionista per a intentar acabar amb tots els projectes de renaturalització i de conversió en zona de vianants que havia fet el govern anterior, aconseguirà que aquest Ajuntament perda 70 milions d’euros de fons europeus solament perquè venien a pacificar el trànsit. Perquè, en realitat, està desitjant perdre fons europeus que l’obliguen a escometre reformes que són bones per a la ciutat perquè permetien reduir la contaminació”.

Llicències

Sanjuán també ha fet referència a la nova denúncia que ha interposat el Grup Municipal Socialista per la negativa del govern de Catalá a facilitar informació sobre el nombre real de llicències en tramitació d’Urbanisme i d’Activitats.

“Hi ha una altra investigació oberta que té a veure amb el fet que es neguen a donar el nombre de llicències pendents. El PP es va passar huit anys dient mentides sobre quin era el nombre de llicències que tenia, segons Catalá, embossat aquest Ajuntament i ara s’enfronten a una situació que és que han de donar el nombre de llicències real que hi ha a l’Ajuntament de València, la qual cosa demostraria que el que han anat comptant durant tot aquest temps era mentida. Per això es neguen a donar informació, perquè haurien de reconéixer obertament que el PP basava la seua oposició en mentides i el seu govern a no fer res”, ha subratllat.

Finalment, ha recordat que els socialistes ja han interposat altres denúncies per la “mala praxi” del govern de Catalá al Síndic de Greuges “com la de la composició de les comissions, que ens va donar la raó i davant la qual Catalá es va declarar en rebel·lia. Per això, hem interposat un recurs de revisió per nul·litat al qual no ens han respost”, ha conclòs.