Menú

Catalá es creu impune per a no aplicar la ZBE

La regidora del Grup Municipal Socialista María Pérez ha advertit que María José Catalá “ha llançat hui al seu regidor de Mobilitat a reconéixer que es consideren impunes per a no aplicar la Zona de Baixes Emissions (ZBE)”. Així ha criticat les declaracions de Jesús Carbonell en les quals ha reconegut que “no li importa la salut dels veïns i veïnes si no hi ha sancions que l’obliguen a protegir-la”.

Pérez ha explicat que el Govern d’Espanya “ja ha advertit a Catalá sobre ZBE i que vigilarà els passos que està donant”. “Nosaltres portem advertint mesos que efectivament a la ciutat de València s’estan prenent decisions i s’estan realitzant actuacions que van totalment en contra”, ha manifestat.

Referent a això, ha precisat que l’Ajuntament “no ha volgut asumir que existeix un problema de contaminació, encara que les dades de la Universitat Politècnica de València així li ho mostren” pel que “ha reduït a la mínima expressió la ZBE simplement per a cobrir l’expedient”.

“Quina casualitat que en el moment que el govern municipal decideix convertir la APR en la zona de baixes emissions per a complir, segons ells, amb la normativa estatal les cambres deixen de multar”, ha advertit i ha alertat que “una de les característiques de les ZBE per a donar compliment a llei és que efectivament existeix un règim sancionador”.

Pérez ha recordat que durant aquesta setmana “s’han escoltat moltes excuses per part de l’equip de govern, però respon clarament a una voluntat política”. Així, ha titllat de “burla” que l’equip de Catalá argumente com “una decisió puntual deixar tres mesos sense funcionaris un servei i deixar d’aplicar una ordenança municipal”.

Ha insistit que es tracta d’una “decisió política que té la voluntat de deixar de sancionar” però ha insistit que el Govern d’Espanya estarà vigilant perquè els dubtes sobre l’incompliment de la ZBE són contundents i no sols estan lligades a l’incompliment de la llei de canvi climàtic, sinó també a l’incompliment de totes les actuacions que tenen com a objectiu implementar mesures que protegisquen la salut dels ciutadans i ciutadanes”.

Consell de l’EMT

D’altra banda, María Pérez també s’ha referit al Consell d’Administració celebrat ahir, en el qual “es va posar de manifest que l’incompliment de les majories absolutes no està tancat i nosaltres continuem analitzant cadascuna de les votacions que s’ha dut a terme”, ha explicat.

“La nostra assistència als consells ha permés que es pogueren celebrar mentre els socis de Govern de Catalá no compleixen les seues funcions de consellers i és ella qui empara que el seu número 2 no acudisca al Consell de l’EMT”, ha recordat i ha lamentat la “actitud de menyspreu del PP quan la realitat és que l’informe municipal ens dona la raó”.

María Pérez ha lamentat el president de l’EMT “ahir no fora capaç de reconéixer aquest error i no fora capaç de disculpar-se pels consellers després d’haver afirmat que tots els acords estaven prenent conforme a la llei en els últims mesos”.