Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que rectifique i done els 700.000 euros dels estanys a les ONG

La regidora socialista Maite Ibáñez ha exigit a María José Catalá que destine els 700.000 euros que es vol gastar a construir un estany “per a perseguir les persones que passen la nit als jardins del Túria a les entitats i ONG a les quals els ha llevat les subvencions i que han treballat sempre amb les persones en situació de vulnerabilitat”.

Ibáñez s’ha manifestat en aquests termes després de confirmar-se que el govern de Catalá ha previst “gastar-se 700.000 euros en la construcció d’uns estanys que tenen com a únic objectiu perseguir les persones que no tenen un lloc on dormir perquè el molesten al seu soci de Vox”.

“És una quantitat enorme de diners que l’Ajuntament de València hauria de donar a les entitats que treballen per oferir un futur i condicions de vida dignes a les persones vulnerables, unes organitzacions a les quals Catalá ha menyspreat des que va arribar a l’Ajuntament de València desmantellant totes les polítiques socials. És molt paradoxal i molt cínic que, mentre ofereix xicotetes subvencions a Càritas, Casa Caridad o Creu Roja per a atendre persones vulnerables, destina quasi un milió per a perseguir-les”, ha continuat.

L’edil socialista, en aquest sentit, també ha posat l’accent en aquesta despesa de milers d’euros per a impedir que les persones sense llar puguen passar la nit al jardí del Túria mentrestant, d’altra banda, “té assentaments de famílies a la ciutat sense resoldre i quan hi ha moltes ONG que han de desplegar-se per tota la ciutat per a repartir menjar perquè no tenen suport del seu ajuntament”.

“Aquesta és la política d’exclusió i de persecució de les famílies vulnerables que està desenvolupant María José Catalá a València i que els socialistes ja hem denunciat al Defensor del Poble. Perquè no sols està executant mesures aporófobas i racistes sinó que, a més, està desmantellant totes les polítiques d’atenció social als quals menys tenen”, ha finalitzat.