Menú

Els socialistes adverteixen que els pressupostos i les tarifes de l’EMT estan en risc

La regidora María Pérez ha anunciat que el consell d’administració de l’EMT ha adoptat un mínim d’11 acords sense ajustar-se al procediment establit per l’informe del secretari municipal i que, per tant, “podrien considerar-se nuls”. Pérez ha avançat que traslladarà aquesta vesprada en el consell al secretari municipal els dubtes legals que susciten aquests punts aprovats pel govern de Catalá i que “posen baix sospita, per exemple, qüestions fonamentals per a l’empresa com els pressupostos, l’organigrama actual, el nomenament del gerent actual, la destitució de l’anterior o fins i tot les tarifes d’enguany perquè el PP els va aprovar irregularment”, ha manifestat.

Pérez ha indicat que, d’una primera revisió de les actes dels consells d’administració que s’han celebrat aquests sis mesos, ja es pot visualitzar el “caos que pot haver ocasionat la incapacitat del govern de María José Catalá, ja que, malgrat els advertiments dels socialistes, el PP va donar per aprovats molts punts sense comptar amb la majoria suficient que ara estan sota l’amenaça de ser anul·lats. I són qüestions tan importants com els pressupostos, les tarifes o fins i tot el nomenament del personal directiu”, ha apuntat.

I és que, segons el parer de la regidora socialista, la inscripció del gerent en el Registre Mercantil no descarta la possibilitat d’impugnar el seu nomenament si finalment es considera que no va seguir els llits establits pel secretari municipal i que no va comptar amb una majoria suficient. “Ho analitzarem detingudament per a veure quina és la situació legal de l’actual equip directiu perquè hi ha molts dubtes i, de fet, l’acord de la destitució de l’anterior gerent també està baix sospita”, ha continuat.

“El que és clar és que la irresponsable gestió dels actuals directius han generat un caos i una incertesa jurídica de dimensions encara desconegudes en el si de l’EMT. Els advertim pràcticament a l’inici de la legislatura dels problemes que podia generar el seu sistema de votacions i han tardat tres mesos a respondre’ns per a donar-nos la raó. Tres mesos de decisions que ara poden ser anul·lades”, ha subratllat.

L’edil ha destacat que exposarà totes aquestes qüestions en el consell d’administració que està previst aquesta vesprada després que el PP haja rebutjat la seua anul·lació per a examinar detingudament les repercussions que té l’informe del secretari municipal sobre les decisions adoptades al llarg d’aquests últims sis mesos. “Malgrat el caos que ha generat la seua incapacitat i la seua falta de treball, el govern de Catalá segueix sense voler assumir les conseqüències i manté el nomenament de més càrrecs directius, incrementant la despesa de personal d’alta direcció”, ha finalitzat.