Menú

Els socialistes exigeixen suspendre el consell de l’EMT després del “caos” generat per Catalá

La regidora María Pérez ha denunciat el “caos i la incertesa jurídica” que ha sembrat el govern de María José Catalá en el si de l’EMT. Pérez s’ha manifestat en aquests termes després de conéixer l’informe del secretari municipal que dona la raó als socialistes i que assesta una “nova garrotada jurídica al PP i a Vox”.

L’informe, que ha sigut remés aquest mateix matí, quatre mesos després que ho sol·licitara el Grup Municipal Socialista, estableix que els acords han d’adoptar-se amb majoria absoluta i amb el còmput de tots els assistents. És a dir, ha apuntat l’edil, “el contrari del que el PP estava fent en el consell d’administració, la qual cosa podria convertir en nuls tots els acords que s’hagen adoptat sense la corresponent majoria absoluta”.

Pérez ha anunciat que el Partit Socialista revisarà al detall totes les decisions que s’hagen pres en el consell d’administració per a garantir que compleixen amb els requisits legals establits ara pel secretari municipal i estudia impugnar tots aquells que no hagen seguit la tramitació adequada.

En aquest sentit, ha instat el govern del PP a suspendre el consell d’administració que ha convocat per a demà i en el qual es pretenien aprovar nous nomenaments. “Davant el caos, els dubtes i la incertesa que el govern de Catalá ha generat en tots els acords adoptats en l’EMT, demanem que se suspenga el consell d’administració fins que s’analitzen tots els acords que poden ser nuls”.

L’edil, a més, ha assenyalat que el secretari també ha llançat un advertiment en el seu informe al portaveu de Vox, Juan Manuel Badenas, per les seues reiterades absències en el consell d’administració. “El secretari posa de manifest l’obligació i la responsabilitat de tots els consellers d’assistir als consells d’administració. Una obligació que Vox ha incomplit en diversos consells d’administració. Els socialistes hem complit rigorosament amb la nostra responsabilitat, assistint a tots els consells d’administració malgrat els dubtes que teníem sobre la presa de decisions”, ha subratllat.

Opacitat i dades falses

Pérez també ha posat l’accent en la falta de transparència del govern de Catalá, que va convocar l’últim consell d’administració de l’EMT “sense traslladar l’informe jurídic al Grup Municipal Socialista a pesar que ja ho tenien damunt de la taula i que eren coneixedors que moltes de les decisions que havien pres podien ser nul·les”. “Per què si tenien l’informe no el van traslladar? El govern de Catalá no actua amb transparència i així és molt difícil fiar-se de res del que diuen. Ens van ocultar l’informe, van amagar que havien apagat les cambres de l’APR i que no estaven multant a cap conductor. De fet, no ho hauríem sabut si el Partit Socialista no l’haguera preguntat i ahir mateix van traslladar unes dades de trànsit manipulats. Com es pot fiar la ciutadania d’aquest govern quan falseja les dades per a dir que està baixant el trànsit en el centre de la ciutat quan el que ocorre és exactament el contrari?”, ha finalitzat Pérez.