Menú

Catalá inicia el desmantellament de la xarxa d’ocupació amb el tancament de 7 centres en els barris

El regidor socialista Borja Sanjuán ha denunciat el desmantellament dels centres d’ocupació en els barris que ha emprés el govern de María José Catalá i que ha començat amb el tancament de les instal·lacions del Mercat de Castella, Marítim, Patraix, Malilla, Malva-rosa, Benimàmet, La Torre i Castellar. “Advertim de la intenció de la senyora Catalá de suprimir la xarxa d’ocupació en els barris que va deixar en marxa i funcionant perfectament l’anterior govern progressista i ara els fets ens donen la raó. Estan desenvolupant una política completament dirigida que incideix també a acabar amb el diàleg social i a expulsar als sindicats de les subvencions nominatives de l’Ajuntament”, ha manifestat Sanjuán.

El regidor ha incidit en què el govern de Catalá està realitzant “una persecució de totes aquelles polítiques que va posar en marxa en els últims huit anys l’Ajuntament de València en benefici dels treballadors i treballadores de la ciutat per a construir, per contra, una ciutat del salve’s qui puga en la qual la gent que ells entenen amb so més pròxims guanyen els màxims diners possibles i la resta, mentrestant, que li les apanye com bonament puga”.

Per a Sanjuán, el tancament dels centres “forma part d’una política dissenyada i posada en marxa directament pel Partit Popular i continuada després per Vox, de desmantellament d’una xarxa d’ocupació que ens va ajudar a crear moltes ocupacions en barris on hi ha un problema d’accés al mercat laboral”.

“Aquests tancaments no poden atribuir-se a una causa econòmica perquè quan han decidit perdonar 70 milions d’euros en impostos a les grans forquetes d’habitatge d’aquesta ciutat o a les grans superfícies comercials és perquè els diners et sobra. Perquè si no et sobra, no entenc per què li has de baixar l’IBI milers i milers d’euros al Corte Inglés. I si et sobra els diners per a baixar-li l’IBI a les grans fortunes entenc que no et faltarà per a mantindre obert el Centre d’Ocupació de Malva-rosa o el Centre d’Ús de Benicalap o Ciutat Fallera on, per cert, han anunciat que tancaran en les pròximes setmanes la biblioteca”, ha continuat.

Per al regidor socialista, a Catalá no li importen les polítiques d’ocupació i, per això, “castiga els barris que no estan en les seues prioritats com la Fonteta, un dels barris on hi ha més problemes d’accés al treball, del Mercat de Castella o del Marítim, un districte contra el qual, per cert, el PP mostra sempre una mania persecutòria enorme. Primer ho volien arrasar i ara, deixar-los sense recursos municipals”.

Sanjuán ha recordat que el PP va heretar una situació amb 14 centres d’ocupació oberts en els barris amb un gran èxit “i només feia falta mantindre’ls. Ara s’ha buscat una nova excusa, que els locals no estaven en condicions, per a no dir la realitat: que no creuen en les polítiques d’ocupació i que per això estan tancant els centres. Perquè si la voluntat fora mantindre’ls, s’haurien buscat noves instal·lacions, alguna cosa que no va fer el PP fa mesos ni Vox ara”, ha finalitzat.