Menú

Catalá ha de dir si continuarà perseguint les persones vulnerables

La regidora socialista Maite Ibáñez ha instat a María José Catalá a “deixar d’amagar-se i dir obertament si recolza la mesura aporófoba de construir estanys sota els ponts del riu per a evitar que les persones en situació de vulnerabilitat puguen passar la nit o, si no ho fa, reprovar públicament al seu soci de govern”.

Ibáñez s’ha manifestat en aquests termes després que el soci de Catalá, José Manuel Badenas, haja insistit que el govern municipal executarà el seu pla contra les persones vulnerables amb la construcció d’un primer estany sota el pont dels Àngels Custodis.

“El govern de Catalá segueix avant amb el seu projecte de construir estanys sota els ponts malgrat les crítiques de la Federació de Veïns i de diferents entitats socials. Queda clar que el govern de María José Catalá vol criminalitzar a la gent que no té un altre remei que viure al carrer i per això els persegueix i prohibeix a les ONG repartir aliments en el riu”, ha continuat l’edil socialista.

La regidora ha lamentat, a més, que Badenas haja utilitzat un projecte que es va redactar amb la intenció de renaturalitzar els jardins del Túria per a justificar el seu “pla aporófobo” dels estanys. “No és el mateix renaturalitzar un parc o un jardí que generar aquest estigma a les persones sense recursos, a les persones vulnerables, que estan patint una política d’exclusió des d’una mirada de racisme, d’aporofòbia”, ha retret.

Així, després que Vox haja manifestat la seua decisió de seguir avant amb aquesta mesura “*aporófoba”, Ibáñez ha exigit a María José Catalá que es posicione d’una vegada i que “no seguisca amagada”. “Catalá ha de dir públicament si vol esborrar a les persones sense llar, a les persones més vulnerables, del mapa de la ciutat de València perquè fins ara no ha rectificat ni una sola paraula al seu soci de govern. Perquè, si no ho fa i condemna al seu soci, tots els valencians i valencianes sabran que qui està realment darrere d’aquesta mesura és ella mateixa”, ha finalitzat.