Menú

Gómez traslladarà al Govern la “apagada” de les càmares de Catalá a Ciutat Vella

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha anunciat que informarà el Govern d’Espanya de la “apagada” de Catalá de les càmares que sancionaven als vehicles que entraven en la zona restringida als veïns a Ciutat Vella. Així ho ha manifestat en les seues declaracions prèvies al ple municipal per les conseqüències que pot implicar aquesta decisió del govern de Catalá sobre l’assignació dels fons Next Generation, “ja que afecta directament la Zona de Baixes Emissions que s’ha tramitat per a complir amb la normativa europea”.

Gómez ha considerat que aquesta “apagada” de les càmares de l’APR ordenat per Catalá podria ser constitutiu, a més, d’una “prevaricació”, ja que incompleix la pròpia ordenança municipal. “Si volen deixar de multar i permetre que tots els vehicles privats circulen lliurement i sense restriccions pel nostre centre històric el que haurien de fer és traslladar-lo obertament a la ciutadania i modificar la normativa”, ha afirmat.

La responsable socialista ha incidit en la comissió d’una possible prevaricació després que el portaveu del PP, Juan Carlos Caballero, haja posat d’excusa abans del ple que el govern de Catalá no està sancionant perquè havia desviat el personal de Mobilitat destinat a establir les multes a un altre servei com és el Padró.

“El Partit Popular ha confirmat que aquests últims mesos ha deixat de sancionar en l’APR de Ciutat Vella de manera encoberta i sense traslladar-lo a la ciutadania i des del Partit Socialista exigim respostes”, ha assegurat.

Per a Gómez aquesta decisió del govern de Catalá de no multar als cotxes a Ciutat Vella torna a evidenciar la política d’afavorir l’ús del vehicle privat per tota la ciutat. “Aquestes polítiques de la senyora Catalá estan produint un efecte anomenada perquè qualsevol i pot circular lliurement pel centre de la ciutat de València perquè amb l’Ajuntament de la senyora Catalá ningú dirà res, ningú li posarà una sanció i, per tant, tenim barra lliure per a totes aquelles persones que vulguen circular lliurement i sense cap mena de restricció pel centre”, ha destacat.

La líder dels socialistes a la ciutat, en aquest sentit, ha instat el PP i a María José Catalá al fet que si ha decidit no multar als conductors que travessen lliurement el centre de la ciutat que derogue l’ordenança de l’APR. No obstant això, ha avisat que el grup socialista transmetrà aquests fets al Govern d’Espanya per si eixa situació posa en risc l’assignació dels fons europeus per l’aplicació de la Zona de Baixes Emissions amb la qual combatre l’increment de contaminació que s’està registrant a la ciutat des que Catalá va arribar a l’Ajuntament.

“Aquesta decisió de no sancionar incompleix amb tota la normativa que hi ha a nivell nacional sobre Zones de Baixes Emissions i ho traslladarem al Ministeri perquè avalue amb detall aquesta situació”, ha subratllat Gómez qui, a més, ha assenyalat que després de l’apagada de les cambres de Ciutat Vella la ciutat ha registrat diversos episodis d’alerta per alts nivells de contaminació. “Aquest cap de setmana s’han produït de nou diversos avisos per alta contaminació, la qual cosa demostra que les mesures de Catalá d’obrir tota la ciutat al cotxe de nou, en contra de les polítiques que s’estan desenvolupant en tota Europa, estan dificultant la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic. Per això, exigim a Catalá que abandone el seu negacionisme i comence a prendre mesures que ens ajuden a combatre la contaminació”, ha finalitzat.