Menú

Gómez denuncia que Catalá manté la “acanada” als inquilins d’AUMSA

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, s’ha reunit aquest matí minuts abans del ple amb els afectats de la “acanada” de María José Catalá al lloguer dels habitatges d’AUMSA per a transmetre’ls el suport del grup socialista.

Gómez ha recordat que els socialistes han presentat una moció al ple perquè el govern municipal mantinga les bonificacions en el lloguer dels habitatges públics que Catalá ha eliminat.

“L’Ajuntament de la senyora Catalá no pot comportar-se com un agent immobiliari que tibant més que cap altre operador el mercat del lloguer quan existeix un problema a la ciutat evident amb l’accés a l’habitatge”, ha dit.

“I això és el que fa Catalá pujant una mitjana de 2.000 euros més a l’any el lloguer a totes les famílies que hui tenen un habitatge públic d’aquest Ajuntament, a famílies que compten amb 1.000 o 2.000 euros al mes. Perquè eixa és la política de la senyora Catalá, governar per als seus o per als quals ella entén que té més afinitat mentre carrega tot el cost de les polítiques públiques sobre les famílies més vulnerables”, ha continuat.

Gómez s’ha referit, en aquest sentit, a la política fiscal que ha desenvolupat el PP de Catalá en tot just sis mesos: “aplicant una rebaixa fiscal per als quals més tenen mentre puja els preus dels lloguers de *AUMSA o imposa un tasazo de l’aigua que implica una pujada mitjana de 180 euros per a totes les famílies sense que l’Ajuntament faça absolutament res per a compensar-ho”.

La portaveu socialista ha incidit en què els preus del lloguer en AUMSA es van establir sota la seua presidència, durant l’anterior govern progressista, malgrat les afirmacions del portaveu del PP. “Va ser durant la meua presidència d’AUMSA quan es van establir les condicions per al lloguer dels habitatges públics. És a dir, que és fals que no s’hagen ajustat des de 2013”, ha finalitzat.