Menú

Els socialistes denuncien la improvisació de Catalá en l’exaltació de la Fallera Major

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat que la “incapacitat i la improvisació” del Govern de María José Catalá per a organitzar i contractar dins del termini i en la forma corresponent els actes fallers ha deslluït l’exaltació de les Falleres Majors de València celebrada aquest cap de setmana en el Palau de la Música. Per a Llopis, va haver-hi una “clara diferència entre els dos espectacles perquè, amb tots els respectes, l’actuació contractada per a l’exaltació de la nostra Fallera Major no va estar a l’altura i de la solemnitat d’un acte tan important”, ha criticat.

Llopis ha assenyalat que en l’exaltació de la Fallera Major del divendres es va poder constatar la “falta de treball” de la Regidoria de Falles, “que va contractar última hora i a la desesperada, aquesta mateixa setmana, un espectacle de Madrid que ha costat 19.000 euros i que va ser absolutament alié a la cultura fallera i la identitat valenciana”.

L’edil ha subratllat que no és la primera vegada que el govern de Catalá es veu sobrepassat per la seua “falta d’idees i de treball” i recorre a la improvisació: “Ja va passar amb la Cavalcada de Reis, que va ser un espectacle reutilitzat d’una altra ciutat i sense vincles amb la nostra identitat. Això passa perquè hi ha un nul interés per defensar i promocionar la nostra cultura”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha instat el govern municipal a “no continuar donant l’esquena a les companyies valencianes, que tenen un vincle més pròxim amb les nostres Falles i les nostres tradicions, com es va poder veure en l’exaltació de la nostra Fallera Major Infantil, que sí que va ser un espectacle a l’altura i en valencià”.

La regidora socialista, en el mateix sentit, ha recomanat al govern de Catalá que “deixe de mirar fora” per a contractar els principals actes fallers quan té una garantia d’èxit en la banda municipal. “Era tan senzill com donar-li protagonisme a la nostra banda municipal com es va fer en la segona part de la Fallera Major de València o encarregar-li-ho a una companyia valenciana com es va fer amb la presentació infantil i on vam poder gaudir d’un espectacle de 10”, ha continuat.

Llopis ha lamentat que en sis mesos el govern de Catalá i la Regidoria de Falles en particular no hagen sigut capaces de deixar arrere la improvisació en l’organització dels actes fallers i l’ha atribuït a una “falta de treball evident”. “Hem alertat ja de la improvisació que s’està notant en tots els espectacles fallers que no sols s’organitzen tard i malament sinó que, a més, mostren un menyspreu pels fallers i falleres, ja que es convoquen entre setmana i en horari laboral, dificultant l’assistència de les comissions. Han de reaccionar d’una vegada i retornar la sensatesa a les Falles”, ha finalitzat.