Menú

Catalá rebutja la declaració de Benimàmet com a Entitat Local Menor

La regidora socialista Nuria Llopis i el president de l’agrupació socialista de Benimàmet José Melgares han denunciat que el PP ha rebutjat que el poble de Benimàmet siga una Entitat Local Menor (ELM) en contra de la voluntat inequívoca mostrada pels seus veïns i veïnes amb una recollida massiva de signatures. “El Partit Popular ha demostrat en l’última junta municipal que mai ha estat de costat dels veïns i veïnes en la seua lluita perquè Benimàmet fora Entitat Local Menor com van exigir els seus veïns. Per això, van rebutjar la proposta dels socialistes perquè l’Ajuntament continuara impulsant la Comissió d’Entitat Menor”, ha manifestat Llopis. 

“El Partit Popular va rebutjar la proposta del Partit Socialista de seguir amb la Comissió d’Entitat Local Menor per a Benimàmet amb l’argument que no havia servit per a res. Una actitud que demostra que el PP mai ha tingut interés i que solament va votar a favor en el seu moment perquè no podia desmarcar-se d’una petició massiva de tots els veïns i veïnes amb la recollida de signatures i de la il·lusió que es va generar en eixe moment”, ha incidit Melgares, qui va encapçalar el moviment per a reclamar la declaració.

Melgares ha recordat que el PP no va participar activament en la recollida de signatures per a impulsar una declaració d’Entitat Local Menor “que es va frustrar a conseqüència de la modificació legal que va introduir el seu partit a través del ministre Montoro en la Llei de Règim Local. De fet, Barberá va bloquejar les aspiracions de Benimàmet i va anar amb un govern de la mà dels socialistes quan es va crear la comissió per a aconseguir el desig del poble de Benimàmet”.

No obstant això, tal com ha recordat Llopis, el PP ha tornat a impedir amb Catalá “que es continue treballant pel reconeixement de Benimàmet com ELM”. “Havíem avançat en una reforma legal amb el PSOE per a derogar els canvis de Montoro i permetre la declaració de noves Entitats Locals Menors, un esforç que ara el PP ha dinamitat pel seu interés espuri de continuar governant al poble a pesar que els socialistes vam ser la força més votada i que les forces progressistes disposem del 60% dels vots”, ha continuat Melgares.

Davant aquesta situació de bloqueig, els socialistes han assegurat que continuaran pressionant perquè Benimàmet es convertisca en ELM malgrat els intents del PP per paralitzar el procés. “Continuarem impulsant una iniciativa que compta amb un massiu suport popular com va demostrar la recollida de signatures i quan es produïsca la modificació de la Llei de Règim Local, exigirem que l’Ajuntament aplique d’ofici la declaració d’Entitat Local Menor”, ha finalitzat Melgares.