Menú

Catalá ha d’aclarir si no commemora l’Holocaust per pressions de VOX

La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha recordat que el dia 27 de gener es commemora el Dia Internacional de les víctimes de l’Holocaust sense que María José haja organitzat cap acte a pesar que en el mandat anterior es va aprovar dur a terme accions per a honrar a les víctimes. Així ha demanat a Catalá que aclarisca “si no ho commemora l’Holocaust per pressions dels qui diuen que ser nazi no és un delicte”.

“Lamentem profundament que el govern de María José Catalá no haja organitzat cap acte ni cap iniciativa destinada a mantindre viva la memòria de les víctimes d’un dels episodis més cruels de la història”, ha afirmat i ha criticat que Catalá “s’haja oblidat dels acords plenaris”. “No sabem si ha sigut per ignorància per les pressions dels seus socis de VOX”, ha plantejat.

Maite Ibáñez ha denunciat que València “no s’ha sumat a aquests actes en record a les víctimes perquè la realitat és que té un govern format per persones que defensen que ser nazi no és un delicte”. “Unes afirmacions amb les quals no se sosté commemorar l’Holocaust”, ha advertit.

La regidora ha recordat que la moció establia que el Consell Municipal d’Immigració i Interculturalitat proposara “diverses accions de sensibilització i consciència ciutadana sobre l’Holocaust, amb motiu del Dia Internacional de la Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust”. “El problema, ha continuat, és que María José Catalá ha fulminat aquest Consell així com regidories competents”.

Així, ha assenyalat que el punt Segon d’acord establia quue les activitats comptaren amb la participació dels col·lectius “romaní, jueu, LGTBI+ i altres associacions per a reforçar i conscienciar sobre el valor de la convivència intercultural, interreligiosa, així com el respecte i riquesa de la diversitat, la no discriminació i rebuig dels delictes d’odi”. En opinion d’Ibáñez es tracta de “aspectes que incomoden tant al PP com a VOX i han decidit esborrar-los de les activitats d’aquest Ajuntament”.

Finalment, ha exposat que una altra de les coses a les quals renúncia Catalá és a donar “a conéixer el passat posant cara a les víctimes per a repensar-les i honrar-les, confiant així en el valor guaridor i, alhora, reivindicatiu de la cultura i que l’Ajuntament de València “continue fomentant l’educació en valors amb projectes que promoguen la convivència intercultural i el suport a la defensa dels drets humans.”