Menú

Gómez: “Catalá retalla cinc milions en inversions i en projectes culturals”

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha denunciat aquest matí que María José Catalá ha assestat una “nova tisorada” en els pressupostos municipals a les inversions en els barris per a 2024 i als projectes culturals com a festivals, circuits escènics o arts escèniques, que perdran un 34% de les ajudes que tenien consignades. Gómez ha explicat que aquestes noves retallades es “amaguen” en la primera modificació de crèdit que Catalá s’ha vist obligada a escometre després de les denúncies dels socialistes per a rectificar els pressupostos a penes un mes després que la seua aprovació. 

“Resulta sorprenent que només un mes després d’aprovar els pressupostos i després de rebutjar els advertiments que vam fer els socialistes, Catalá vinga ara amb una modificació pressupostària de quasi cinc milions”, ha manifestat. Una modificació, ha advertit, “que no sols continua deixant fora a entitats socials importantíssimes com les relacionades amb cooperació i immigració i persones majors sinó que, a més, elimina dos milions d’euros per a inversions”.

La líder dels socialistes ha destacat que, dins de la modificació de crèdits, s’han introduït subvencions nominatives per a incloure a una sèrie d’entitats que s’havien quedat fora. Malgrat tot, ha considerat que es queda “molt curta” perquè segueixen sense disposar de cap ajuda a entitats com a “CEAR, la Coordinadora de ONGD, Amics de la Nau Gran, la Casa de l’Artista o el Telèfon de l’Esperança, entre moltes altres, mentre injecten més diners a altres entitats que ja tenien subvencions com Lo Rat Penat, RACV o el Casino d’Agricultura”.

Així mateix, ha destacat que es retiren fons per a la Mutant i El Musical i que segueixen eliminades les subvencions perquè els sindicats puguen desenvolupar la seua labor en el marc del Pacte per l’Ocupació. “Es continua castigant els sindicats perquè s’ha deixat caure el Pacte per l’Ocupació. Va ser una iniciativa de Barberá que, per a nosaltres, es quedava tala i que per això li vam donar més importància. Mai ens imaginàvem que Catalá l’anara a fulminar amb una visió sectària de Catalá i de Vox. Fins a la patronal ha dit públicament que és una barbaritat”, ha incidit.

Gómez ha assegurat que els 4,8 milions de la modificació de crèdit s’han retallat de les inversions previstes a la ciutat per a 2024 (2,5 milions), dels projectes culturals de concurrències competitives i, altres dos milions, dels la partida per a sufragar els interessos de demora. Una modificació, aquesta última, que ha comptat amb un advertiment de l’interventor lloc que no s’ha justificat adequadament la reducció dels interessos de demora.

La líder dels socialistes ha incidit en la tisorada de 2,5 milions en el capítol 6 d’inversions, “una mesura que implica una severa retallada en les obres per als nostres barris i que demostra la falta d’idees i de projectes d’aquest equip de govern. Nosaltres sempre volíem tindre més pressupost en inversions perquè teníem moltes idees i molts projectes per a millorar la nostra ciutat i gràcies a això la senyora Catalá pot, per exemple, visitar hui les obres del centre cívic del Cabanyal”.

“No li recomane a la senyora Catalá seguir amb aquesta dinàmica de ficar la tisora en les inversions perquè les nostres obres en un any s’acabaran i llavors tindrà dificultats per a fer agenda pròpia perquè no té ni un sol projecte propi ni una idea que executar”, ha finalitzat.