Menú

Els socialistes insten a Catalá a abandonar el seu negacionisme i lluitar contra la contaminació

La regidora socialista María Pérez ha exigit a María José Catalá que abandone el seua “negacionisme” i comence a “adoptar mesures reals contra la contaminació a la ciutat en lloc de continuar impulsant mesures perquè el vehicle privat torne a ser el protagonista dels nostres carrers”. Pérez s’ha manifestat en aquests termes després que l’Ajuntament s’haja vist obligat a activar el protocol anticontaminació una vegada més per l’excessiva presència de partícules detectades per quatre de les estacions de mesurament de la ciutat.

“En els últims plens hem patit a un Partit Popular que negava l’existència de contaminació en molts barris de la ciutat malgrat les dades clares de la Universitat Politècnica de València (UPV). I no sols això sinó que, a més, s’ha negat a establir una Zona de Baixes Emissions (ZBE) que fora real i útil per a lluitar contra la contaminació dels barris perquè considerava que els episodis d’alta contaminació eren excepcionals en contra de l’evidència científica de la UPV”, ha recordat l’edil.

“Malgrat el seu negacionisme, el PP s’ha vist obligat aquest matí a activar el protocol de contaminació després que en quatre de les estacions de mesurament se superaren els límits màxims establits. Deien que a València aquests episodis són extraordinaris, però la veritat és que l’alerta ja ha saltat en un parell d’ocasions en poques setmanes. I això, disposant de tot just uns pocs punts de mesurament, la qual cosa permet suposar que amb la xarxa de sensors de la UPV les alarmes no sols hagueren saltat molt abans sinó que, a més, hagueren obligat a posar mesures serioses”, ha incidit Pérez.

L’edil socialista ha subratllat que, malgrat l’evidència empírica i de l’activació dels protocols, “el Partit Popular continua negant-se a tindre una Zona de Baixes Emissions que ajude a reduir la contaminació d’aquesta ciutat, que és l’objectiu d’aquesta iniciativa: millorar la qualitat de l’aire que respirem els valencians i les valencianes”.

En aquest sentit, ha instat el PP a deixar de costat el negacionisme que comparteix amb Vox i a començar a treballar “per a reduir la contaminació que pateix la ciutat, en bona part per la seua obstinació a afavorir l’ús del cotxe privat, i a implantar d’una vegada una Zona de Baixes Emissions reals, amb mesures reals que permeten combatre amb eficàcia els episodis de contaminació. I això no s’aconsegueix retallant espai per als vianants, renunciant a noves zones verdes com el Corredor Verd o introduint de nou el cotxe com està fent el PP sinó continuant amb les polítiques que van aplicar els socialistes i que ens van permetre el reconeixement com a Capital Verda Europea”, ha finalitzat.