Menú

Catalá segueix sense traslladar als consellers de l’EMT l’informe jurídic

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha explicat aquest matí que la seua formació ahir no va participar en el Consell d’Administració de l’EMT “per responsabilitat” perquè el Partit Popular “porta tres mesos desenvolupant l’empresa pública sense donar-nos garanties jurídiques”. A més, la regidora María Pérez ha denunciat que María José Catalá segueix sense facilitar l’informe als consellers, per la qual cosa ha qüestionat les paraules del seu portaveu. 

Així s’ha pronunciat en la roda de premsa convocada per a denunciar tisorada a les inversions i el sectarisme de les subvencions que ha aprovat hui María José Catalá en la modificació de crèdits que s’ha aprovat en la Junta de Govern. Ha recordat que els socialistes van denunciar que els acords que s’estaven adoptant en l’EMT no complien el règim de majories i va exigir que se’ls facilitara un informe sobre aquest tema.

“No havien de tindre la cosa molt clara quan tres mesos després no ahir ni havien remés cap informe, tal com es pot comprovar en l’ordre del dia”, ha indicat i ha reivindicat que en tot moment “hem anat als consells d’administració traslladant la nostra posició, reiterant la necessitat de què disposar d’un informe i mai hem obtingut una resposta per part de la presidència de l’EMT”.

Gómez també ha denunciat que als últims consells no ha assistit el conseller de VOX pel que, ha advertit, “Catalá té un seriós problema amb els seus socis i és ella qui l’ha de resoldre”. “Si el Partit Popular té problemes per a establir la seua majoria de vots, si té problemes amb els seus socis de govern en el consell d’administració que el resolga abans perquè no participarem de l’estratègia de donar puntada cap avant al problema”, ha afirmat.

En aquesta línia, ha insistit que el Grup Municipal Socialista “no validarà ni a blanquejar els seus acords en el Consell d’Administració per això fins que no hi haja una resposta jurídica sobre el règim de majories no facilitarem que Vox continue fent eixe desistiment de funcions, seguisca sense treballar i sense assistir a les seues responsabilitats”.

Per part seua, la regidora María Pérez ha manifestat la seua “sopresa” davant les declaracions del portaveu de Catalá en les quals acusava de “irresponsabilitat” ja que “demostra la doble vara de mesurar”. “Els socialistes hem assistit a tots els consells d’administració mentre els seus socis de VOX no, però en el PP no s’atreveixen a dir res als seus socis”, ha advertit.

“Ni assisteix als consells d’administració, ni excusa la seua assistència però no hi ha cap problema”, ha ironitzat i ha titllat també de “sorprenent” que “ens assabentem en una roda de premsa que existeix eixe informe jurídic tres mesos després de sol·licitar-lo”. No obstant això, adverteix que més enllà d’unes declaracions “de manera formal als consellers de l’EMT no se’ns ha traslladat que l’informe existisca ni quin és el seu contingut”.