Menú

“València no hauria sigut triada Capital de l’Economia Social amb Catalá”

El regidor socialista Borja Sanjuán ha mostrat la seua satisfacció amb la designació de València com a Capital Espanyola de l’Economia Social, una candidatura que va impulsar l’anterior govern progressista des de les Regidories d’Hisenda i la d’Innovació que dirigia Carlos Galiana. “És una grandíssima notícia que València haja sigut triada com a Capital de l’Economia Social i el que ve a demostrar és que tots els èxits que està collint aquesta ciutat són fruit del projecte de huit anys de govern progressista que va portar avant també el Partit Socialista”, ha manifestat.

Sanjuán, en aquest sentit, ha mostrat la seua sorpresa per l’intent de Catalá de “arrogar-se” l’èxit d’unes polítiques “que va criticar molt durament i sobre les quals, de fet, està posant tot la seua obstinació a destruir-les”.

L’edil ha mostrat els seus dubtes que el govern de Catalá, amb les polítiques de retallades i bloqueig al diàleg social que està desplegant aquests últims sis mesos a l’Ajuntament en col·laboració amb els seus socis de Vox, haguera aconseguit que la candidatura de la ciutat fora la triada.

“Em costa molt pensar que li hagueren donat a València aquest reconeixement si s’haguera avaluat a un govern, l’actual amb María José Catalá al capdavant, que està acabant amb el Pacte per l’ocupació que és, precisament, la taula de diàleg social a la ciutat”, ha apuntat.

El regidor ha recordat la “persecució” als sindicats que està duent a terme el govern de Catalá, retirant-los les ajudes municipals perquè puguen desenvolupar els seus programes de formació i trencant el Pacte per l’Ocupació, una iniciativa que ha estat en vigor més de 20 anys i que ha permés coordinar i desenvolupar el diàleg social amb els empresaris i els sindicats.

“El seu odi per a perseguir els sindicats posa, per exemple, en risc que València siga coneguda com ho és hui per una capital que aposta per una economia més humana i al servei dels treballadors i treballadores”, ha finalitzat.