Menú

Sanjuán: “El PP haurà de justificar per què baixen les inversions per les seues retallades”

El regidor socialista Borja Sanjuán ha considerat “ridícul” que el govern de María José Catalá traga pit de l’alta execució de les inversions dels pressupostos de 2023 “quan no sols és pràcticament la mateixa xifra d’inversions que l’any anterior sinó que, a més, és producte de l’herència dels projectes del govern progressista”.

Sanjuán ha recordat que 2022 va finalitzar amb una inversió de 117 milions enfront dels 120 amb els quals ha finalitzat l’exercici 2023, a penes un 3% més. “És pràcticament la mateixa xifra i per això sona tan ridícul que intenten posar-se una medalla a costa, a més, dels projectes que deixem en marxa nosaltres”, ha assegurat.

El que va passar realment, ha afegit, “és que el Partit Popular es va passar anys mentint sobre l’execució d’inversions perquè no podien suportar que el govern progressista haguera multiplicat per quatre les inversions del govern de Rita Barberá”.

I és que, mentre en 2015 la inversió de l’Ajuntament de València a penes aconseguia els 100 milions amb un deute municipal que superava els 715 milions, “en 2023, després de huit anys de govern progressista, la inversió es va triplicar en passar de 100 a 345 milions mentre es reduïa el deute un 73% per a situar-se en els 189 milions”.

Sanjuán, a més, ha incidit en què el problema que tindrà el PP amb les inversions serà en el futur, “quan hagen de justificar com cau la inversió amb el primer pressupost que ells han aprovat per a 2024, el primer que inclou retallades perquè han decidit perdonar-li imposats als més rics d’aquesta ciutat”, ha finalitzat.