Menú

Gómez: “Catalá diu que limitarà els lloguers privats, però dispara els públics”

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha criticat les contínues “incoherències” de María José Catalá, qui mentre obre la porta a regular els lloguers privats “pega una acanada als inquilins dels habitatges públics d’AUMSA amb un increment de fins al 50% dels lloguers”. Gómez s’ha manifestat en aquests termes després que el PP rebutgés en la comissió d’Urbanisme la moció dels socialistes per a rectificar i deixar sense efecte l’increment dels lloguers que va posar en marxa el mes de desembre passat.

“Resulta sorprenent sentir la senyora Catalá parlar d’una possible aplicació de la Llei d’Habitatge per a declarar alguns barris com a zones tensades quan des de fa sis mesos ha frenat sistemàticament totes les iniciatives que ha presentat el Partit Socialista”, ha subratllat. De fet, ha apuntat que el PP sempre ha estat rotund sobre aquest tema apel·lant al fet que no són favorables a la regulació: “prefereixen que siga el lliure mercat, és a dir, els fons d’inversió, els que determinen el preu que han de pagar les famílies per llogar un habitatge a la ciutat”.

Per a Gómez, és “incongruent” que Catalá vulga aparentar preocupació davant l’increment dels preus de lloguer privat a la ciutat quan “ha aprovat una pujada del lloguer públic d’un dia per a un altre de fins a un 50% en alguns casos. És a dir, que pel seu capritx, els inquilins d’AUMSA que abans pagaven 350 euros al mes s’han trobat de manera sorprenent al gener amb una pujada de 175 euros”.

Acanada inquilins AUMSA

La responsable socialista ha incidit en la “falta de credibilitat” del govern de Catalá, que s’ha negat a parlar d’un problema que afecta 500 persones i que, a més, no ha deixat participar als afectats en el debat propiciat per la moció dels socialistes. “No els han deixat estar perquè, òbviament, no tenien res a dir-los per què l’única cosa que ha fet la senyora Catalá és frenar qualsevol mesura reguladora”, ha apuntat.

Gómez, a més, sobre les declaracions fetes pel regidor d’Urbanisme sobre que anava a analitzar individualment cada cas, s’ha preguntat si el que pretén el Partit Popular és “una espècie de favoritisme o mirar qui té el carnet del partit per a pactar una rebaixa de la pujada del preu dels lloguers”.

En aquest sentit, ha instat el govern municipal a explicitar “quins criteris se seguiran per a aquesta solució individual i personalitzada. Potser el que vol el senyor Giner i la senyora Catalá és tornar a repetir aquest ridícul besamans com el que va fer fa poc per al lliurament d’habitatges socials?”.