Menú

Els socialistes proposen aplicar una ‘taxa Airbnb’ per als apartaments turístics

El regidor Borja Sanjuán ha proposat al govern de PP i Vox que, “si de veritat volen garantir el dret a l’habitatge i fer sostenible el turisme a la ciutat, apliquen una Taxa Airbnb que faça que no siga més rendible llogar a un turista que a un veí i que ens permeta controlar i eliminar l’oferta il·legal. La ciutat de València ha de tindre un model turístic sostenible i això solament es construeix si, primer, és una ciutat on és possible viure i, segon, que controla els seus fluxos turístics”.

Sanjuán, que ha sigut present en la inauguració de Fitur, ha posat l’accent que la història de la ciutat de València respecte al turisme en els últims anys “és una història d’èxit i, per això, arribem a Fitur amb unes dades rècord que cada any van incrementant-se. Ara la responsabilitat és gestionar eixe èxit i això passa per no repetir els errors del passat”.

En aquest sentit, ha advertit del passat de la Fórmula 1 a València que ara podria repetir-se a Madrid. “Ara que Catalá signarà un conveni amb la ciutat de Madrid, crec que li podria avisar a Almeida, si de veritat li té afecte, de la ruïna que va suposar per a València la Fórmula 1. Eixe és el model en el qual no cal fixar-se una altra vegada perquè suposa tornar a eixe passat de la corrupció i de mal desenvolupament econòmic de la ciutat”, ha afirmat.

El regidor socialista ha incidit en què aquest aspecte, no tornar a un “passat marcat per la corrupció del PP”, és el primer element “per a tindre una gestió responsable. El segon és entendre que, dins d’aquest èxit de la ciutat de València en matèria de turisme pel qual tots ens alegrem, hi ha també algunes arestes i alguns riscos. I el principal d’ells és l’efecte que està tenint per al dret a l’habitatge, i alguns empresaris turístics l’estan dient ja molt clar, els apartaments turístics”.

Per això, ha afegit, la proposta del Partit Socialista és “limitar els apartaments turístics per a evitar que ser una gran ciutat per a visitar es convertisca finalment a ser una ciutat impossible per a viure”. “En aquest sentit, ja vam posar sobre la taula la possibilitat d’aplicar una Taxa Airbnb que faça que no siga més rendible llogar a un turista que llogar a un veí i que ens permeta controlar i eliminar l’oferta il·legal”, ha finalitzat.