Menú

Catalá rebutja dignificar la gala de la cultura i continua improvisant els esdeveniments fallers

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat la “improvisació, falta de treball i enganys continus” del govern de María José Catalá amb la gestió de les Falles. Llopis s’ha manifestat en aquests termes després que el regidor de Falles haja rebutjat la moció dels socialistes de dignificar la gala de la cultura per a aprovar “una alternativa ambigua en la qual no es compromet a res concret. No és la primera vegada que Santiago Ballester tracta d’enganyar el món faller per a després no fer absolutament res com va ocórrer amb l’obligació d’instal·lar els limitadors/registradors o amb la retallada de les subvencions”.

“És una nova falta de respecte als fallers i falleres que el govern del PP ni tan sols s’haja compromés a una cosa tan senzilla com era dignificar la gal·la organitzant-la de nou en cap de setmana i dotant-la d’un jurat professional i remunerat com li demanàvem. És una falta de compromís absolut i una mostra més de la incapacitat d’aquest govern, que continua improvisant cadascun dels actes fallers”, ha denunciat l’edil.

Llopis ha assegurat que aquesta “improvisació i falta de capacitat s’està produint en tots i cadascun dels actes fallers que organitza la nova corporació. Ja va ocórrer amb la celebració del patrimoni, que es va organitzar en horari laboral i al mig dia, o en la gala de la pirotècnia, que es va celebrar entre setmana, dificultant l’assistència dels fallers i falleres i deslluint esdeveniments importantíssims per al món faller. Alguna cosa que es repetirà en la gala de la cultura”, ha incidit.

En aquest sentit, també ha criticat la desídia que ha mostrat el govern de Catalá amb l’organització de les gales de les exaltacions de les Falleres Majors de València. “És una nova evidència que estan organitzant tots els esdeveniments tarde i malament. No s’ha contractat la gala fins a última hora i això és símptoma d’una mala planificació i una falta d’interés absoluta. Les nostres Falles i les nostres Falleres Majors no es mereixen aquest tracte i aquesta desgana. És inacceptable”, ha subratllat.

Sobre el desinterés del govern de Catalá, Llopis també ha afegit que el regidor de Falles tampoc va ser present en la comissió de Cultura on s’anava a tractar “la nostra moció sobre la dignificació de la gala de la Cultura. És l’evidència que al govern de Catalá no li interessa res millorar la gestió de les Falles”.

Finalment, Llopis ha exigit una major implicació del govern municipal i aparcar la improvisació. “És hora que es posen a treballar d’una vegada per la nostra festa més reconeguda. I per a això, en les gales s’ha d’apostar per un espectacle propi valencià i no com en les exaltacions de les Falleres Majors de València”, ha dit.