Menú

Gómez insta a Catalá a rectificar la pujada de lloguer de AUMSA: castiga famílies vulnerables

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha exigit a María José Catalá que “rectifique la pujada de lloguer als inquilins de AUMSA perquè està castigant famílies vulnerables mentre beneficia als grans propietaris d’habitatges que podran estalviar-se milers d’euros gràcies a la seua estafa fiscal”.

Gómez ha censurat que Catalá “castigue les famílies que per la seua situació econòmica són usuàries i mereixedores d’un habitatge de lloguer públic pujant-los el lloguer”. “Cada dia és més clara que la manera d’entendre la política de María José Catalá és la del PP de sempre que és la de beneficiar als seus amics”, ha lamentat.

Així ha recordat que “acaba d’aprovar una rebaixa fiscal per als propietaris i grans propietaris gràcies a la qual una persona que tinga dues, tres, quatre o més habitatges podrà estalviar-se milers d’euros mentre que als inquilins de AUMSA els puja una mitjana de 100 euros”. Una quantitat que, ha advertit, “per a Catalá no suposarà res però per a una família que està passant dificultats sí”.

Gómez ha qüestionat “la falta d’empatia” de Catalá amb aquestes famílies que “necessiten solucions a curt termini, començant per no pujar els lloguers més enllà de l’IPC”. “L’habitatge públic ha de servir per a donar solucions residencials a la gent que ho necessita, no per a augmentar els ingressos de l’administració”, ha afirmat.

Moció a la Comissió

La dirigent socialista ha avançat que demà defensarà en a comissió que AUMSA “prorrogue els descomptes dels lloguers en el pròxim consell d’administració, amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener de 2024”.

Igualment, proposarà que “mantinga el diàleg amb les persones inquilines dels seus habitatges públics com s’ha fet en els últims 8 anys, així com que se’ls notifique qualsevol modificació de les condicions i no hagen d’assabentar-se per la premsa”.