Menú

Catalá descarta conservar el mural de Escif contra l’explotació infantil

La regidora socialista Maite Ibáñez ha lamentat que María José Catalá haja descartat impulsar la protecció del mural que va realitzar l’artista Escif enfront d’una gran superfície tèxtil en el qual es critica l’explotació laboral en la producció de la roba. L’edil ha confirmat que el PP ha rebutjat la moció dels socialistes per a instar la Diputació de València a conservar l’obra ‘Fashion Victim’ i, en el seu lloc, tan sols ha decidit catalogar-la i no emprendre cap mesura sobre aquest tema.

“Lamentem que Catalá haja rebutjat la protecció del mural de Escif que està instal·lat en el passatge del Doctor Serra i que denuncia una situació tan greu com és l’explotació infantil. En la comissió, el PP s’ha desmarcat de la nostra moció i no demanarà a la Diputació ni que garantisca la conservació de l’obra ni que es permeta la seua continuïtat en el mateix lloc ni que es protegisca”, ha manifestat.

Per a l’edil socialista, aquesta decisió del PP suposa “donar l’esquena” a un artista valencià tan reconegut com Escif, “que és una referència dins i fora de la nostra ciutat”. “Al Partit Popular i a l’alcaldessa els molesta la cultura, com hem vist ja en reiterades ocasions en els a penes sis mesos des que són a l’Ajuntament i en la Generalitat”, ha denunciat.

Ibáñez ha incidit en què aquesta decisió s’inscriu en el “menyspreu generalitzat” cap a les manifestacions culturals i ha recalcat que la “inacció” del govern de Catalá en aquest cas provocarà la pèrdua d’aquest mural reivindicatiu d’un dels artistes valencians més reconeguts internacionalment el pròxim 30 de gener.

I és que serà el dimarts de la setmana que ve quan la productora que va donar origen a la mural repintada de blanc la paret i esborre la il·lustració creada per Escif. “El govern de Catalá s’ha escudat en què no té competències per a paralitzar l’esborrament del mural o la seua protecció, però amb el rebuig a la moció dels socialistes el que certifica és el seu nul interés per la seua preservació perquè ni tan sols ha instat la Diputació que faça tot el possible per conservar-lo”, ha finalitzat.