Menú

Catalá ha de “traure l’Albufera de la confrontació” i “treballar de veritat”

La regidora del Grup Municipal Socialista Elisa Valía ha exigit a María José Catalá que “servei l’Albufera de la confrontació” i “es pose a treballar de veritat perquè sembla que l’única cosa que sap fer és generar crispació per a tapar la seua ineptitud” i així els traslladaran en la moció que els socialistes defensaran en la pròxima Comissió d’Urbanisme.

Ha explicat que proposaran que l’Ajuntament inste a la Generalitat Valenciana “a la finalització urgent de la modernització dels sectors de regadius pendents de la Séquia Real del Xúquer” i “a la construcció de la infraestructura de connexió del Baix Xúquer amb l’Albufera, a fi de poder aprofitar els excedents de cabals que es troben en eixe punt com a aportacions a l’Albufera”.

També, al fet que impulse “la reutilització d’aigua depurada en les séquies de Montcada i Rascanya des de les EDAR de Pobla de Farnals i Carraixet, i en la Séquia Real del Xúquer des de Pinedo, per a alliberar cabals que puguen destinar-se a l’Albufera”, així com a “la recepció i posada en funcionament dels tancs de tempesta al més prompte possible, una vegada estiguen finalitzades les obres, per a evitar abocaments indesitjats puntuals al llac”.

La regidora socialista ha reiterat la “necessitat de Catalá no convertisca L’Albufera en terreny de confrontació permanentment perquè la ciutadania agrairà que li deixe de mentir i manipular”. Així, ha recordat que el Govern de Pedro Sánchez “garanteix per primera vegada en la història un cabal de més de 34 hectòmetres cúbics, però els problemes de l’Albufera no acaben ací”.

“És urgent que la Generalitat Valenciana escometa les inversions necessàries per a alliberar cabals i poder destinar-los a la preservació de l’Albufera que no podrà suportar els zero euros d’inversions de la Generalitat Valenciana per al 2024”, ha advertit

Per a Valía, “és difícil que qui nega el canvi climàtic puga acceptar els seus efectes sobre l’Albufera i actuar en conseqüència, però María José Catalá no pot deixar-se arrossegar ni pels seus socis negacionistes ni pels interessos de partit que anteposa la crispació a la defensa de l’Albufera”. “El que ha de fer és deixar de confrontar i posar-se a treballar de veritat, exigint a Carlos Mazón les inversions i infraestructures imprescindibles per a la supervivència del parc natural”, ha sentenciat.