Menú

Els socialistes insten a Català que exigisca a la Generalitat la prolongació de la L10

  • Pérez ha recordat que des que va arribar Mazón a la GVA es desconeix l’estat d’aquests projectes i si existeix una dotació pressupostària per a 2024
  • La regidora lamenta la inacció de Català que impedeix agilitzar les noves L11 i 12

Els socialistes insten a María José Català a exigir al president de la Generalitat i company del Partit Popular, Carlos Mazón, al fet que agilitze els tràmits de la prolongació de la L10 de Metrovalencia i les noves L11 i L12. La regidora, María Pérez ha recordat “que des de juny del 2023 es desconeix l’estat d’aquests projectes així com si existeix una dotació pressupostària per a 2024” i lamenta que Català es quede de braços plegats.

“De moment l’Ajuntament de València no s’ha pronunciat sobre aquest tema, a pesar que aquesta paràlisi per part del Partit Popular està retardant la possibilitat que la nostra ciutat puga disposar d’un millor transport públic de Metrovalencia en el mitjà termini”, ha manifestat Pérez.

Els socialistes recorden que tant la L10 com les noves L11 i L12 són una aposta clara pel transport públic de la ciutat de València, ja que la L10 suposa ampliar el traçat fins a la Marina i la Malva-rosa, mentre que la L11, connectarà el centre de la ciutat amb Marítim-El Grau, i la L12 enllaçarà el centre amb Malilla i l’hospital La Fe. “Uns projectes que milloraran objectivament les connexions dels barris de la nostra ciutat, oferint una nova oferta de transport tramviari als nostres veïns en zones de la ciutat que hui no disposen d’aquesta possibilitat i permetent així donar alternatives de mobilitat sostenible”, ha afegit la regidora.

Pérez assenyala que l’anterior govern de la Generalitat, presidit per Ximo Puig, va fer “una aposta indiscutible” pel transport públic en la xarxa metropolitana i en concret per la ciutat de València. “Es van dur a terme projectes tan emblemàtics com la recuperació i la posada en funcionament de la L10 – anteriorment T2 que va estar durant anys paralitzada per la mala gestió del PP- i es va treballar també en la planificació de la mobilitat dels pròxims anys apostant pel desenvolupament de Metrovalencia per nombrosos barris”, ha afegit.

La regidora socialista recorda que al febrer de 2022 es va adjudicar la redacció d’aquests projectes i després de la seua redacció estava prevista que els estudis de planejament foren trets a informació pública a mitjan 2023 per a poder continuar treballant posteriorment en la redacció dels projectes definitius i la seua posterior licitació d’obres. “Això permetia que València comptara amb una millor xarxa de Metrovalencia que ampliava les seues connexions per diferents barris que manquen de la mateixa actualment”, ha assenyalat la regidora.

A més, Pérez ha recordat que en la planificació del govern de Ximo Puig estava previst que a mitjan 2023 es traguera informació pública d’aquests projectes. “Però la realitat és que des que va arribar Mazón a la Generalitat es desconeix l’estat i l’avanç d’aquests projectes així com si existeix una dotació pressupostària per a 2024 destinada a aquestes obres tan necessàries per a la nostra ciutat que vertebrarien els nostres barris”, ha lamentat.