Menú

Catalá margina de nou als barris i elimina els castells descentralitzats

La regidora socialista Nuria Llopis ha denunciat que el calendari pirotècnic que va anunciar anit l’Ajuntament de València confirma que el govern de Catalá “ha deixat de costat definitivament als barris” després de suprimir els castells i mascletàs descentralitzades que va posar en marxa l’anterior govern progressista per a arribar a tots els racons de la ciutat.

Llopis, que també va criticar la mala organització i improvisació de la gala de la pirotècnia, en la línia dels últims esdeveniments fallers, va lamentar que Catalá “s’haja carregat uns trets pirotècnics que havien tingut un molt bon acolliment en tots els barris en una nova mostra del centralisme i menyspreu als barris de la ciutat del nou govern municipal, per al qual només existeixen els veïns del centre”, ha incidit.

“És un greu error desmuntar la descentralització dels esdeveniments pirotècnics que va tindre un acolliment tan bon perquè ens permetia que tota la ciutat poguera viure amb intensitat un dels elements més significatius de les nostres festes només pel sectarisme d’aquest govern”, ha afegit.

Llopis ha celebrat la decisió de disparar un castell en una gala on els protagonistes són els pirotècnics i pirotècniques, però ha criticat que la “mala organització” de la Regidoria de Falles haja “deslluït” l’acte. “Lamentablement, el tret del castell va patir la incapacitat del nou govern municipal, que el va promocionar tard i poc i ho va organitzar entre setmana, com està fent en els últims actes fallers, “impedint que els valencians i valencianes, més enllà dels presents en la gala, pogueren gaudir-ho”.

Per a l’edil socialista, l’organització de la gala “va ser una nova mostra de la incapacitat del PP perquè el calendari es va fer públic passades les 12.30 d’un dijous, és a dir, entre setmana, amb la presència de la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor, quan l’endemà totes elles tenen col·legi. És una cosa que no es pot permetre i que demostra l’escàs tacte que està tenint el govern de Catalá amb les comissions i amb les falleres i els fallers”.

Limitadors comissions

Llopis, d’altra banda, ha incidit en què la “incapacitat” i la “falta de treball” de la Regidoria de Falles també ha deixat a les comissions falleres en una situació crítica amb l’obligació d’instal·lar limitadors/registradors. L’edil socialista ha lamentat l’intent del regidor de Falles, Santiago Ballester, de “enganyar” les comissions assegurant-los que no era possible modificar l’ordenança “quan ha tingut set mesos per a poder escometre els canvis i lliurar als fallers i falleres d’una nova trava en l’organització de les festes. El govern de Catalá ha tingut temps més que suficient per a arreglar aquesta situació i ara no pot posar-se de perfil i traslladar el problema a les comissions sense donar-los cap solució. Les Falles ja s’han adonat dels enganys continus de la Regidoria de Falles i és normal que protesten i consideren acudir als tribunals perquè el govern de Catalá està demostrant que és un desastre”, ha finalitzat.