Menú

L’augment de passatgers en l’EMT cau un 10% després del canvi de línies de Catalá

La regidora socialista María Pérez ha lamentat l’intent del Govern de Catalá de vendre com un èxit la remodelació de les línies de l’EMT “disfressant les dades” quan les xifres reals reflecteixen una caiguda del creixement del 10% respecte als mesos anteriors. “Les dades no menteixen i la realitat és molt diferent a la que ens vol vendre la senyora Catalá. Els números revelen que, després dels canvis realitzats en l’EMT, s’ha reduït el creixement d’usuaris que experimentaven les línies. Hem passat d’un ritme mitjà del 30% fins a octubre a ni tan sols aconseguir el 20%. Eixe és l’èxit de les línies de Catalá, haver reduït un 10% l’augment de passatgers”, ha manifestat.

“Si des de l’equip de govern consideren que perdre 10 punts de creixement respecte als mesos anteriors és un èxit de les línies del centre, des del Partit Socialista tenim una opinió ben diferent”, ha retret a Catalá després que el govern fera gala dels registres aconseguits amb les noves línies que han inundat amb 600 autobusos espais pràcticament convertits en zona de vianants com la plaça de l’Ajuntament o el carrer Sant Vicent.

L’edil ha assenyalat, a més, que el ritme de creixement que ha experimentat l’EMT “està molt lluny també de les xifres que s’han registrat en FGV en el mateix període, que han crescut per damunt del 40% amb les mateixes línies, recorreguts i planificació que la que va deixar el Botànic”, ha continuat.

“Cal recordar que estem en un context de creixement global del transport públic perquè Metrovalencia, que comparteix mobilitat a la ciutat de València, ha crescut més d’un 40% aquest any 2023 respecte al 2022”, ha subratllat.

Davant aquests números, l’edil socialista ha demanat a Catalá que explique per què els seus canvis han generat una tendència negativa en l’EMT mentre la resta de xarxes estan creixent a major velocitat. “Igual el que hauria d’explicar el govern de la senyora Catalá és per què l’EMT no ha crescut a aquest ritme i per què el mes de desembre no sols no hem crescut a aquest ritme sinó que hem reduït el ritme respecte als mesos anteriors”.

Retallada de zones per als vianants

Pérez, igualment, ha denunciat que el Govern de Catalá continua retallant espais per als vianants en tota la ciutat per a donar-li preferència al vehicle privat. És el que ha passat, ha apuntat, en les modificacions que ha presentat el govern municipal a l’Àrea de Prioritat Residencial (APR) de Ciutat Vella, on s’han introduït “actuacions com l’eliminació del caràcter per als vianants de la plaça del Tossal, tal com reconeix textualment la resolució que s’ha fet pública hui”. “Amb aquesta decisió, el govern de la senyora Catalá de nou fa un pas arrere en matèria de conversió en zona de vianants a la ciutat de València, permetent que els vehicles privats passen per llocs que estaven conquistats pels vianants. És un exemple més dins del marc de les polítiques que hem vist en els últims mesos on s’ha donat prioritat al vehicle privat enfront de les conversions en zona de vianants a pesar que la senyora Catalá va dir que aquesta seria la legislatura del vianant. Fins ara no hem vist ni una sola actuació que ha sigut un benefici de la mobilitat per als vianants”, ha finalitzat.