Menú

Els socialistes exigeixen una auditoria de la capital verda davant el menyspreu de Catalá

El Grup Municipal Socialista ha instat el govern de Catalá a redactar informes mensuals que recullen totes les actuacions que realitze l’Ajuntament de València relacionades amb la Capital Verda Europea per a poder realitzar una auditoria dels actes “després de les contínues mostres de desinterés i de menyspreu de María José Catalá”. Així ho ha traslladat la regidora socialista Elisa Valía en el transcurs de la comissió no permanent de la capital verda europea que s’ha celebrat aquest matí en el consistori.

Valía ha destacat que els fets estan demostrant “la falta d’interés de Catalá amb un reconeixement que es va aconseguir pel treball realitzat per l’anterior govern progressista de la mà dels socialistes”.

“La voluntat política la marquen més els fets que les paraules i Què està fent la senyora Catalá l’any de la Capitalitat Verda Europea? Perquè preparant el desmantellament de carrils bici, prioritzant el cotxe privat i, a més, ha deixat en mans dels negacionistes de la ultradreta les àrees estratègiques per a la lluita contra el canvi climàtic”, ha continuat.

L’edil, en aquesta línia, ha incidit en què el desdeny de Catalá ha quedat palés en la comissió, on fins i tot ha delegat la presidència. “Isc de la comissió de la capitalitat verda molt decebuda perquè l’alcaldessa ha delegat la seua presidència. És una cosa que mostra quin és el seu grau d’implicació i interés i que coincideix amb l’escàs balanç de la capitalitat de les primeres setmanes”, ha apuntat a l’eixida de la comissió.

El balanç d’aquestes primeres setmanes “on s’hauria de veure’s l’empenyiment i la il·lusió”, ha afegit, “és que s’han posat unes lletres verdes en Expojove i que en la cavalcada va eixir una furgoneta verda. Des del Partit Socialista auditarem tot el que es faça i, per això, hem sol·licitat que es redacten informes mensuals de les actuacions, amb indicadors mesurables que avaluen l’impacte. Perquè si la senyora Catalá pretén que la sostenibilitat siga pintar una mica de verd o moure un avet d’un lloc a un altre, amb el Partit Socialista que no compte”, ha sostingut.

Valía, a més, ha proposat, a més d’exigir la realització d’informes, que es llance una convocatòria de projectes perquè entitats de la ciutat puguen participar de la Capitalitat i aportar la seua experiència i coneixement amb projectes lligats als barris a través del pressupost municipal.