Menú

Els socialistes exigeixen solucions al caos que ha generat Catalá a les biblioteques

La regidora socialista Maite Ibáñez ha exigit solucions immediates al “caos” que ha generat María José Catalá a les biblioteques municipals i que ja ha provocat el tancament de les instal·lacions de Ciutat Fallera a partir de la setmana que ve. “La senyora Catalá no es pot escudar en les baixes per a deixar als nostres veïns i veïnes sense un dels serveis públics millor valorats durant la passada legislatura gràcies a l’aposta decidida dels socialistes des de la Regidoria de Cultura, segons va reflectir el Baròmetre Municipal”, ha apuntat l’edil.

Per a Ibáñez, “el menyspreu de Catalá i de la ultradreta amb la qual governa cap als nostres recursos culturals es pot observar a les biblioteques municipals on, davant un mer problema de personal, han optat per una mesura tan dràstiques com el tancament, alguna cosa que mai es va produir durant els huit anys de govern progressista”.

L’edil, de fet, ha recordat al govern del PP i de Vox que les biblioteques municipals van ser el servei millor valorat pels ciutadans en 2022 en l’enquesta que realitzava el propi Ajuntament. “I va anar així perquè treballem directament en els barris per a realitzar més de 1.300 activitats i 2.400 préstecs. Augmentem els fons bibliogràfics, dinamitzem la xarxa de biblioteques amb exposicions, xarrades i tallers i també organitzem l’aniversari de la fundació de l’hemeroteca i Biblioteca Històrica del barri de Tres Forques, Magúncia, el pressupost del qual per a la seua rehabilitació ha desaparegut aquest any dels fons de l’Ajuntament”, ha assenyalat.

Dins de l’impuls que el govern progressista, a través dels socialistes, va donar a les biblioteques, Ibáñez també ha assenyalat la celebració dels Premis Nacionals de la Crítica. “Uns premis que feia 40 anys que no passaven per València a conseqüència del menyspreu de l’anterior govern del PP”.

La regidora socialista ha exigit al govern de Catalá deixe de “mentir i de tractar de menyscabar” el treball realitzat durant els huit anys anteriors, ja que va ser una etapa en la qual es va impulsar la xarxa de biblioteques després d’un llarg període d’abandó en el qual fins i tot algunes d’elles van patir talls de llum perquè el govern del PP ni tan sols pagava la factura de la llum”.

“Enfront d’això”, ha subratllat, “nosaltres impulsem el premi al millor lector infantil per a també incloure als xiquets dins de la Xarxa de Biblioteques, col·laborem amb Creu Roja per a fer una programació educativa d’integració social i, a més, també creem una sala de lectura per al barri de La Malva-rosa com a transició per a eixa nova biblioteca que també ha desaparegut dels pressupostos”. “Mentre nosaltres treballem directament en els barris, ells a la mínima ordena el tancament de la biblioteca de Ciutat Fallera. I això és donar l’esquena a la ciutadania i llevar-li l’oportunitat als veïns i veïnes de gaudir d’una dotació cultural tan important per a València”, ha finalitzat.