Menú

Els socialistes exigeixen dignificar la gala de la cultura fallera que Catalá menysté

La regidora Nuria Llopis ha anunciat que el Grup Municipal Socialista ha presentat una moció a la comissió de Cultura perquè el govern de Catalá rectifique i organitze una gala “digna del 50 aniversari del concurs del teatre faller i en cap de setmana per a facilitar l’assistència de tots els fallers i falleres”. Llopis ha retret que el govern municipal haja decidit celebrar les gales de la cultura el 21 i el 22 de febrer, dimecres i dijous, malgrat el fracàs d’assistència de la celebració de la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat que també es va organitzar entre setmana.

“Convocar dos dies entre setmana les gales de la cultura, que són dels fallers i de les falleres i que a més se celebra precisament per a recompensar l’esforç que fan per aportar cultura aquesta ciutat, demostra molt poc interés pel concurs. Cal ser conscient que els fallers i les falleres tenen incompatibilitats laborals entre setmana i que, a més, aquesta situació ja es va produir amb la celebració del patrimoni, un acte al qual no va acudir quasi cap comissió perquè es va convocar tard i, damunt, entre setmana i al migdia”, ha manifestat la regidora.

Per a Llopis, les gales de la cultura, i més complint-se el 50 aniversari, mereixen un poc més de “tacte i sensibilitat” per part del govern municipal, ja que són actes multitudinaris que registren habitualment una gran assistència. “Nosaltres creiem que aquest concurs mereix molt més i, per això, presentem una moció per a dignificar-lo encara més apostant per un jurat professional i remunerat, un augment de la subvenció i amb la creació d’un espai propi per a la celebració d’aquest i altres concursos”.

La moció que es debatrà en la pròxima comissió de cultura planteja un increment de les subvencions per al teatre faller, l’organització d’una gala digna, a l’altura del 50 aniversari, i que el consistori “assumisca la responsabilitat de la promoció del concurs, ja que és gratuït i obert al públic i qualsevol ciutadà o ciutadana pot gaudir de teatre en valencià”.

En el text, a més, s’exigeix que les gales tornen a celebrar-se en cap de setmana i proposa millora de l’organització de la gala de nominacions perquè tots els fallers i fallers puguen gaudir-la en les mateixes condicions. Finalment, es planteja la constitució d’un jurat professional remunerat i la creació d’un espai per a celebrar les falles vinculades a la festa.