Menú

Els socialistes porten al Síndic de Greuges la proporcionalitat dels vots de les Comisions

El regidor del Grup Municipal Socialista Borja Sanjuán ha informat que la seua formació proporcionalitat dels vots en les comissions, una situació que també es repeteix en els Consells d’Administració on s’ha posat en qüestió el sistema de majories pel qual s’adopten els acords.

Sanjuán confia que “ens donarà la raó com ja va ocórrer amb l’acord de creació de comissions on el Síndic va donar la raó al grup socialista en entendre que la limitació del nombre de regidors i la reducció del nombre de comissions estava atemptant i violentant els drets constitucionals de representació i garanties democràtiques en aquest Ajuntament per primera vegada en la història”.

Aquesta resolució recomana a Catalá “modificar eixe acord, és a dir, ha de canviar l’estructura del propi Ajuntament solament, sis mesos després d’haver-la aprovat per ser contrària al dret”.

L’edil ha explicat que la seua formació també va denunciar que la constitució de les comissions tenia “un parany addicional per part del Partit Popular i és que falsejava el resultat de les votacions perquè permetia que el Partit Popular exercira majoria absoluta en les comissions, quan òbviament no la tenen” i “la reducció de comissions fa que servisca l’abstenció de Vox perquè el PP exerceix el vot de qualitat, desempatant el president de les comissions”.

No obstant això, en el Ple l’oposició té 16 vots enfront dels 13 del Partit Popular pel que amb els mateixos vots, els mateixos partits votant exactament el mateix han falsejat el resultat electoral en les comissions per a tindre un avantatge antidemocràtic que no li han atorgat les urnes”.

Aquesta situació va ser denunciada en el seu moment i els socialistes van preguntar al secretari “si era ajustat a dret, però no hem obtingut resposta de moment” i per això l’edil ha anunciat que “ens hem dirigit una vegada més Síndic de Greuges que entenc que tornarà a dir-los que la composició que han fet de l’Ajuntament és literalment antidemocràtica”.

“Hi ha un problema de respecte a la labor que fa l’oposició i hi ha un problema també de tarannà antidemocràtic que si ocorre des del principi no volem imaginar-nos com avançarà la legislatura”, ha advertit perquè ha manifestat que “quan perquè aquestes pràctiques tendeixen a empitjorar amb el temps”.

Sanjuán ha recordat que ha transcorregut ja un mes des que el Síndic de Greuges va emetre la seua resolució instant a Catalá que canviara la creació de les comissions i “li queden molt pocs dies per a complir el termini legal”. També, ha informat, “hem posat un recurs de revisió per unitat de drets constitucionals al qual tampoc hem obtingut resposta i, per tant, Catalá haurà d’aclarir en els pròxims dies si atendrà les recomanacions Síndic”. En cas de no dur a terme la rectificació “ens obligarà a haver de continuar recorrent els tribunals una organització de l’Ajuntament que és manifestament il·legal”. “Jo entenc que el lògic és atendre aquestes recomanacions perquè en cas contrari haurà de donar explicacions en altres instàncies”, ha advertit.