Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que rectifique i no tanca la biblioteca de Ciutat Fallera

La regidora del Grup Municipal Socialista Maite Ibáñez ha denunciat que María José Catalá té previst tancar la Biblioteca Municipal Vicent Tortosa i Biosca de Ciutat Fallera en els pròxims dies. “Una decisió arbitrària que el seu Catalá ha adoptat sense justificar el criteri pel qual tanca aquesta instal·lació i no una altra”, ha advertit.

Ibáñéz ha exigit a María José Catalá que “rectifique i no tanque” aquesta instal·lació perquè “ens temem que respon a les retallades que ja ha començat a fer com a resultat d’uns pressupostos municipals de la mentida, en els quals per a baixar impostos a les famílies de rendes altes, castiga els barris de les famílies treballadores”.

Ha exigit a Catalá “transparència i que aclarisca per què a partir del dilluns aquesta dotació cultural deixarà de donar servei als veïns i veïnes”. “Ens sembla molt greu que Catalá funcione tancant alegrement les biblioteques en aquest moment a més on també és període d’exàmens, quan més necessiten els estudiants estar en eixos espais”.

A més, ha lamentat que “ni el regidor de Cultura ni tampoc la responsable de personal estan actuant per a evitar-ho”. De la mateixa manera ha denunciat que “tampoc estan treballant amb transparència per a informar sobre aquesta situació als treballadors i treballadores”.

Igualment ha advertit que les biblioteques de València “podrien sumar-se a la proposta de Vox per a segregar i ocultar llibres que els molesten”. “Estarem vigilants perquè els centres de la ciutat no creuen una secció específica per a amagar els materials amb continguts de diversitat sexual, familiar, de gènere i desenvolupament sexual, tal com va proposar Vox en Les Corts”, ha afirmat.