Menú

Els socialistes exigeixen a Catalá que deixe de criminalitzar i perseguir la bicicleta

La regidora socialista María Pérez ha lamentat que el govern de María José Catalá continue “criminalitzant” als sistemes de mobilitat personal com la bicicleta i el patinet elèctric per a justificar les seues polítiques en favor del vehicle privat i la retallada de zones per als vianants que ha emprés des que va arribar a l’Ajuntament.

L’edil s’ha manifestat en aquests termes després de l’anunci del govern de PP i Vox de realitzar una auditoria de seguretat viària, però posant el focus exclusivament en les bicicletes i els patinets quan tan sols representen el 10% de la sinistralitat total registrada a la ciutat.

“Realitzar auditories de seguretat viària i actuar on siga necessari és la nostra responsabilitat i és un missatge positiu que ens fa avançar com a ciutat i com a societat, però per a fer-ho amb rigor és necessari fer-ho sense prejudicis i no oblidant que els principals punts de la nostra ciutat es troben en les carreteres. És a dir, en els vehicles de motor”, ha puntualitzat.

Les dades de l’Ajuntament de València disponibles de 2022, ha afegit, “són molt clars perquè en el 80% dels accidents que ocorren a la ciutat estan implicats directament els vehicles de motor i només en el 10% són presents les bicicletes o els vehicles de mobilitat personal”.

En aquest sentit, ha exigit a Catalá que abandone el seu “negacionisme climàtic” que comparteix amb els seus socis de Vox i deixe d’assenyalar a la bicicleta quan les dades revelen que el problema de la sinistralitat a la ciutat està més centrat en els vehicles de motor als quals està “obrint de nou les portes indiscriminadament per tota la ciutat a costa de l’espai per als vianants que s’havia guanyat amb l’anterior govern progressista”.

“Centrar-se en els carrils bici és oblidar que el 80% del problema el tenim als nostres carrers i en les nostres carreteres. Per això, des del Partit Socialista el que demanem a la senyora Catalá és que no faça un assenyalament cap a la bici, que no criminalitze que determinades maneres de moure’s són menys segures que una altra quan a més les dades el desmenteixen”, ha continuat.