Menú

Gómez denuncia el “caos” de Catalá en Orriols després de “disparar-se la conflictivitat”

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha assenyalat el “caos” que està generant el govern de María José Catalá perquè en tot just sis mesos de mandat “s’ha disparat la conflictivitat i la inseguretat en Orriols a conseqüència de la falta de lideratge polític en la Regidoria de Policia”.

“Mai el barri d’Orriols ha tingut tants conflictes i els veïns i veïnes han patit una sensació d’inseguretat com la que s’està vivint aquesta setmana sense que la senyora Catalá faça res per remeiar-ho. De fet, mentre els residents clamen per més mesures policials i de seguretat ciutadana i una implicació real de l’Ajuntament en els seus problemes, a la senyora Catalá només se li ha ocorregut oferir-los una font d’aigua refrigerada”, ha incidit la representant socialista en la plaça de l’Ajuntament davant els mitjans de comunicació.

La responsable socialista ha destacat el “abandó” al qual Catalá està sotmetent als veïns i veïnes d’Orriols, on no ha sigut capaç d’articular “ni una sola proposta d’inversió més enllà d’executar els projectes que deixem en marxa els socialistes des del govern anterior”, ha sostingut.

Per a Gómez, les comparacions quant a projectes i inversions en Orriols entre el govern de Catalá i l’anterior Ajuntament progressista són “odioses”: “Després de tot el treball que va fer l’anterior govern de la mà dels socialistes com desembossar el PAI d’Agustín Lara, derrocar el forat de la vergonya o les obres de la superilla que tant el molesta a Catalá i que es va veure obligada a executar perquè afortunadament la deixem preparada perquè es desenvolupara, Catalá té molt mala comparació amb la seua presentació d’una font d’aigua refrigerada”, ha dit.

La líder dels socialistes ha exigit a Catalá que “es pose a treballar d’una vegada per Orriols i per tots els barris de València als quals està sotmetent una altra vegada a l’abandó com ja va fer un altre govern anterior del PP”.

Fustigació a les persones vulnerables

La representant del Grup Municipal Socialista, d’altra banda, ha assenyalat la “persecució” a la qual està sotmetent el govern de Catalá a les persones més vulnerables després de l’ordre a la Policia perquè identificara i expulsara a les persones que pernocten en el riu i al posterior anunci que es construiran nous estanys per a impedir assentaments.

“Al Partit Popular no el molesta la pobresa sinó els pobres i per això s’estan maldant per amagar-los, a perseguir-los i expulsar-los de la nostra ciutat. No done crèdit a aquesta política que està desenvolupant la senyora Catalá perquè crec que no representa a la immensa majoria de la ciutat”, ha afegit Gómez, qui ha recordat que aquesta persecució ve precedida d’altres accions “com prohibir a una ONG repartir aliments en el riu o el desmuntatge dels consells de cooperació i immigració que treballen amb moltes persones que estan en una situació de vulnerabilitat o, també, la supressió de la majoria de les ajudes que l’ajuntament repartia a les entitats”.

Per això, ha explicat, el partit Socialista articularà “una denúncia davant el Defensor del Poble que complemente la que ja presentem anteriorment pel desmantellament de les polítiques de cooperació i migració perquè, a nivell nacional, es puguen corregir les accions tan lesives que s’estan portant contra les persones que estan en una situació d’extrema vulnerabilitat”, ha finalitzat.