Menú

Gómez denuncia les mesures “aporófobas i racistes” de Catalá contra les persones vulnerables

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat les mesures “aporófobas i racistes” que ha posat en marxa el govern de María José Catalá per a evitar els assentaments en el riu i que tenen com a únic objectiu “perseguir les persones més vulnerables que, d’altra banda, ja estan patint el desmantellament dels serveis socials que han dut a terme en aquests sis mesos el PP i Vox”.

“Sentint les declaracions del company de govern de la senyora Catalá anunciant mesures per a perseguir les persones sense llar, he de dir que m’avergonyeix una vegada més el govern que hui representa a la nostra ciutat que, de manera oberta i clara, persegueix i injuria a les persones que estan en una situació de pobresa”, ha continuat la representant socialista.

Segons el parer de Gómez, la qual cosa el molesta a la dreta d’aquesta ciutat “són les persones que estan en situació de pobresa, a les quals estan perseguint des del primer moment, com vam poder comprovar aquest Nadal, quan es va prohibir a una ONG fer repartiments de menjar en el va riure Túria”. Hui, ha afegit, “ho tornem a veure amb el desallotjament policial, sense cap mena de sensibilitat, de les persones sense llar que estaven en el va riure i anunciant, al mateix temps, la construcció d’estanys per a posar-li-ho més difícil encara sense oferir-los cap alternativa perquè puguen pernoctar amb seguretat en els mesos més freds”.

La líder dels socialistes ha assenyalat que l’única cosa que pretén el govern de Catalá amb aquesta iniciativa “invasiva” és “apartar i amagar a les persones sense llar en lloc de buscar solucions que els ajuden a no haver de dormir a l’aire lliure. Prefereixen perseguir-los i espantar-los per a posar-los les coses més difícils encara perquè els molesten. En lloc de treballar per a oferir una eixida digna, els regidors del PP i de Vox es reuneixen per a assetjar-los perquè no els molesta la pobresa que estan patint sinó que puguen pertorbar-los mentre passegen pels jardins de la ciutat”, ha assegurat.

En aquest sentit, Gómez ha sostingut que el Grup Municipal Socialista ampliarà la denúncia que ja va interposar davant el Defensor del Poble pel desmantellament de les polítiques socials que havia emprés Catalá per a posar també en el seu coneixement aquestes últimes mesures que, al seu judici, són “*aporófobas i racistes”.

“Catalá no sols ha retallat dràsticament tots els programes i mesures per a ajudar a les persones més vulnerables que ja ho tenen tot molt més difícil sinó que, a més, ara envien a la Policia a desallotjar-los i a perseguir-los només pel fet que no tenen una llar i la molesten”, ha finalitzat.