Menú

Gómez denuncia que els valencians ja estan patint el ‘tasazo de l’aigua’ de Catalá

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha denunciat el ‘tasazo de l’aigua’ amb el qual Catalá i Mazón estan castigant els valencians i valencianes en 2024. “L’estafa fiscal de Catalá per a llevar-li imposats a les rendes més altes de la ciutat i a les grans empreses l’estan pagant ja tots els veïns i veïnes de València a través del rebut de l’aigua. Totes les famílies hauran d’assumir un increment de la factura de 180 euros de mitjana a l’any per culpa de la inacció de l’Ajuntament de Catalá i de la Generalitat de Mazón, que es neguen a ajudar a les famílies dels nostres barris”, ha manifestat.

Gómez ha assenyalat que les famílies i els xicotets negocis de tota la ciutat ja estan patint l’impacte del ‘tasazo de l’aigua’ de Catalá i Mazón en els rebuts de gener. “Qualsevol família valenciana ja ha pogut comprovar en les últimes factures de l’aigua quina és la política fiscal del PP: fer pagar a tots els ciutadans l’estafa fiscal amb la qual han beneficiat a les grans fortunes i a les grans superfícies, als quals els han perdonat milers d’euros en impostos. Perquè a una família mitjana de qualsevol barri de la ciutat li lleven uns 30 euros de mitjana a l’any per l’IBI però, després, li augmenten el rebut de l’aigua en 180 euros. És a dir, que l’estafa fiscal de Catalá suposa pujar-li els impostos a les famílies dels nostres barris en 150 euros”, ha continuat.

La líder dels socialistes a la ciutat ha exigit a Catalá que pose fi a aquesta política “de carregar els impostos i les taxes sobre els muscles de les famílies treballadores per a beneficiar als que més tenen. Ha de començar a actuar d’una vegada com a alcaldessa de tots els valencians i valencianes i retornar-li a Mazón la disfressa de cobrador del frac del Partit Popular que li ha col·locat. Les nostres famílies no tenen per què carregar amb l’augment d’impostos que vol aplicar el seu partit a les famílies que viuen en els barris de València per a beneficiar als rics”, ha incidit.

“Com a Partit Socialista exigim que la Generalitat assumisca el ‘tasazo de l’aigua’ de Mazón i que no impose una càrrega addicional a les famílies, que ja han hagut de suportar l’increment dels preus. I instem la senyora Catalá que, si no és capaç de reclamar-li-ho al president del seu partit i de defensar als ciutadans als quals es deu, el menys que pot fer és articular mesures perquè les nostres famílies no patisquen la seua estafa fiscal”, ha dit.

Gómez ha recordat que el govern progressista, de la mà dels socialistes, li va deixar “un Ajuntament absolutament sanejat i recuperat de la fallida en la qual el va deixar l’anterior govern del PP. Hi ha recursos suficients per a fer-ho, però em tem que la senyora Catalá continuarà passant la factura de la seua estafa fiscal a les famílies dels nostres barris, a les entitats socials i als col·lectius que treballen amb les persones més vulnerables. Ja ho hem vist amb el tasazo de l’aigua i amb la retirada de totes les ajudes en matèria d’assistència social”, ha finalitzat.