Menú

Gómez presentarà una moció perquè Catalá protegisca el mural de Escif en el Passatge Doctor Serra

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua formació presentarà una moció perquè María José Catalá “protegisca i mantinga el mural del carrer Doctor Serra que s’ha convertit en una icona de la ciutat”. Es tracta de l’obra ‘fashion victim’ de Escif, un dels artistes urbans valencians amb més reconeixement.

Gómez s’ha pronunciat en aquests termes després de tindre accés a la resolució en la qual l’Ajuntament autoritza l’empresa audiovisual que el va realitzar per a gravar un documental sobre el Grup Crònica, a pintar de blanc aquest mur. L’anterior Govern li va autoritzar a mantindre l’obra dos anys i aquest permís acaba a final d’aquest mes però Gómez ha plantejat que es mantinga fins que remodele la plaça de Bous, moment en el qual podrà extraure’s aquesta obra d’art.

“Hem de posar les coses fàcils als artistes i a les expressions d’art urbana que a més compartim la immensa majoria de la societat valenciana”, ha revindicado la dirigent socialista qui ha considerat que València “no pot permetre’s esborrar un mural que denuncia l’explotació de la mà d’obra infantil”.

Sandra Gómez ha plantejat que de la mateixa manera que l’anterior corporació va protegir aquestes expressions artístiques, “Catalá pot i deu indultar i protegir aquesta obra que enriqueix també el patrimoni cultural de la ciutat, a més de llançar un missatge social tan necessari com és el de protegir la infància”.

Per això, ha anunciat que els socialistes presentaran una moció perquè el mural del passatge doctor Serra puga mantindre’s perquè és “important que remoguem consciències sobre l’explotació infantil i alhora protegim l’obra dels artistes valencians perquè formen part del nostre patrimoni”. Gómez ha explicat que en el projecte de remodelació prevista per a la Plaça de Bous de València està “previst que el mur sobre el qual està realitzada l’obra es derroque pel que podria mantindre’s i extraure’s en un futur, perquè passe a formar part del patrimoni artístic de la ciutat”.