Menú

Els socialistes ampliaran la denúncia a Antifrau per la compra de l’avet de Nadal

La regidora del Grup Municipal Socialista Elisa Valía ha anunciat que la seua formació ampliarà la denunciat a Antifrau sobre el procediment pel qual l’Ajuntament de María José Catalá va adquirir un avet d’Itàlia per a plantar-lo en la Plaça de la Reina com un adorn nadalenc després del fer-se públic l’informe d’omissió emés per la intervenció municipal.

D’acord amb aquest expedient i tal com van avançar els socialistes, l’Ajuntament de María José Catalá hauria comés infraccions en el procediment d’adquisició quant al “encàrrec s’ha realitzat prescindint total i absolutament del procediment legalment establit (Articles 47.1.e) de la Llei 39/2015 i 37 i 116 et seq. de la LCSP)”.

“En el moment de la seua realització -prossegueix l’informe- existia crèdit adequat i suficient, si bé no va ser degudament autoritzat i disposat, amb omissió de la preceptiva fiscalització prèvia de la despesa i/o intervenció del reconeixement de l’obligació (*arts. 183 et seq. i 214 del TRLRHL, art. 7.1 RD 424/2017 i base 67a.4.1 d’Execució del Pressupost municipal)”

“Sobre l’acreditació de l’efectiva realització de les prestacions que donen lloc al reconeixement de les obligacions que es proposa pel tècnic municipal competent i pel funcionari o autoritat responsable de l’encàrrec s’ha donat la conformitat a les prestacions facturades, estenent-se aquesta conformitat a la correcta realització de la prestació, als preus i altres factors tinguts en compte en el document cobrador”, exposa entre altres qüestions que els socialistes presentaran a Antifrau per a ampliar la denúncia.

La regidora socialista ha recordat que aquest exemplar es va instal·lar en la Plaça de la Reina “per encàrrec directe del número 2 de Catalá, tal com ell mateix reconeixia en la resposta que va donar al Grup Socialista”. “Una resposta que revelava, tal com avancem i com hui confirma la Intervenció Municipal, que la compra es va dur a terme saltant-se tots els procediments de contractació de l’administració pública”.