Menú

Els socialistes de València celebren el seu 137 aniversari amb un homenatge als militants històrics

El Partit Socialista ha celebrat el 137 aniversari de la seua fundació a la ciutat de València amb un reconeixement als seus militants més longeus. La secretària general de València, Sandra Gómez, ha presidit un acte en el qual s’han entregat diplomes als afiliats i afiliades amb més de 40 anys de militància pel seu compromís amb les sigles socialistes. “Som un dels partits que millor representen la idea de projecte col·lectiu. Aquest partit, de fet, ha complit 137 anys gràcies a les aportacions dels seus militants i, per això, vull transmetre el profund agraïment als companys i companyes que rebeu aquest homenatge en nom del partit per mantindre les nostres idees en els moments més complicats”, els ha transmés Gómez després d’entregar-los els diplomes.

El president del partit a la ciutat, Luis Lozano, ha sigut l’encarregat d’obrir l’acte, que s’ha celebrat en la seu del Partit Socialista de València del carrer Hospital amb l’assistència de més d’un centenar de persones, a través d’un recorregut cronològic per la història incidint en la seua vinculació amb els treballadors. “Som un partit vinculat a la classe obrera, implicat en el treball i a millorar les condicions laborals, un partit que treballa per als col·lectius més vulnerables i que defensa els interessos de la majoria”.

Després de l’obertura, s’ha celebrat un debat intergeneracional en el qual dos dels militants amb una trajectòria més llarga, Vicent Soler i Carmina del Río, han pogut conversar sobre l’esdevenir del partit en les diferents èpoques amb dues dels joves que representen a la saba nova del partit, Rocío Barbeito i Marcos Durá. Per a finalitzar, han pres la paraula la vicesecretària general del PSPV-PSOE i delegada del Govern, Pilar Bernabé, i la secretària general dels socialistes a la ciutat, Sandra Gómez. Bernabé ha defensat el llegat del Partit Socialista: “l’orgull dels militants socialistes és que tots els grans assoliments socials que han donat resposta a les necessitats dels joves, dels majors, de les dones i de la majoria de les persones ha sigut el PSOE”.

Mentrestant, Gómez ha posat l’accent en la mirada de futur que sempre ha identificat als socialistes: “El socialisme només es conjuga en futur perquè som els que creuen que el futur sempre pot ser millor. Perquè ser socialista és assumir que ningú és més que ningú, que res comença i acaba en nosaltres mateixos. Som el partit de la gent corrent i no pot haver-hi major honor”, ha finalitzat.