Menú

Els socialistes insten a Catalá a reprendre les anàlisis de les aigües residuals per a previndre la covid i la grip

El grup municipal socialista ha reclamat a María José Catalá que l’Ajuntament de València reprenga les anàlisis de les aigües residuals de la ciutat i que hi haja públics els resultats davant el fort augment de la incidència de casos de covid i de grip que està saturant el sistema sanitari. “Estem en una situació de fort augment de la incidència de casos de covid i grip a la nostra ciutat i hem conegut la previsió de Sanitat d’un empitjorament de les dades per a la setmana vinent. Per això, ens preocupa molt que el govern municipal no haja contemplat cap acció sobre prevenció”, ha manifestat la regidora Elisa Valía.

L’edil ha assenyalat la seua sorpresa perquè Catalá “no s’haja reunit amb el conseller de Sanitat per a abordar aquesta situació” i ha recordat que des de pràcticament l’inici de la pandèmia el consistori, a través del Cicle Integral de l’Aigua, analitzava les aigües residuals de la ciutat “per a conéixer la incidència del virus i també, sobretot, per a poder informar la ciutadania i que poguera prendre les precaucions que consideraren oportunes”, ha afegit.

No obstant això, ha continuat, des que el PP i Vox són a l’Ajuntament no s’ha mantingut aquesta pràctica. “Des del Partit Socialista reclamem a María José Catalá que es reprenguen de manera immediata les anàlisis d’aigües residuals de la ciutat i, per descomptat, que es facen públics els resultats”, ha dit.

Valía ha incidit en què la decisió de recomanar l’ús de màscares en els edificis municipals és l’única mesura que ha adoptat Catalá fins a la data, “una cosa absolutament insuficient. El que ha de fer l’Ajuntament és vetlar per tota la ciutadania, la de tots els barris, per això el recomanable és que es continuen realitzant les anàlisis de les aigües residuals i llançant els avisos pertinents als barris que estiguen més afectats. Només així podrem combatre efectivament el virus com es va fer durant la pandèmia que, sota el govern socialista, en la Comunitat Valenciana es va contindre millor que en altres regions gràcies a, entre altres coses, disposar de totes les dades possibles”, ha finalitzat.