Menú

Els socialistes denuncien a Catalá davant el Defensor del Poble per “desmantellar” l’atenció a les persones vulnerables

La regidora socialista a l’Ajuntament de València Maite Ibáñez ha denunciat davant el Defensor del Poble el “desmantellament” de les polítiques de cooperació i immigració de María José Catalá i, especialment, la retallada dels terminis d’estada en els centres municipals per a les famílies perquè posa en risc la protecció els xiquets i xiquetes.

Ibáñez, que ahir va comparéixer davant els mitjans de comunicació per a denunciar que en “tan sols sis mesos, Catalá ha suprimit regidories, pressupostos, ajudes i retallat terminis d’acolliment”, ha reiterat que davant la “vulneració de drets ens hem hagut de dirigir al Defensor del Poble”.

“L’acord de Govern de María José Catalá és insostenible”, ha afirmat i ha insistit que es tracta d’una “vulneració dels drets fonamentals de persones vulnerables, en una situació social que requereix l’ajuda i col·laboració de les administracions que no poden donar-los l’esquena quan arriben a la nostra ciutat”.

De la mateixa manera, ha advertit que de les declaracions de la regidora Marta Torrado “es desprén que per a l’equip de Govern de Catalá existeixen immigrants de primera i de segona, en funció del seu país de procedència”. “Això es diu racisme institucional i aporofòbia”.

Maite Ibáñez ha qualificat de “alarmant” el fet que Catalá haja “delimitat l’atenció a les persones” i ha reiterat que “aquesta resposta està portant un augment del nombre d’assentaments a la nostra ciutat”. Davant aquesta situació, “hem hagut de fer aquesta crida al Defensor del Poble perquè es done una resposta social, que complisca les garanties d’atenció i de respecte als drets humans que per descomptat tota administració ha de protegir però que Catalá no compleix”.