Menú

Gómez denuncia que el “sectarisme” de Catalá manté bloquejat el Pacte per l’Ocupació

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha criticat el “sectarisme” de María José Catalá que en ple 2024 seguix sense resoldre el Pacte per l’Ocupació que es va carregar el govern municipal que compartix amb la ultradreta. “Ens sembla vergonyós que haja començat l’any i la senyora Catalá seguisca sense arreglar el Pacte per l’Ocupació de la ciutat, un acord que ha ajudat milers de valencians i valencianes a trobar un treball i que va dinamitar el govern actual només per la malvolença i obsessió que té la dreta contra els sindicats, que són els que defensen els drets i els avanços dels treballadors”, ha manifestat.

Gómez s’ha manifestat en estos termes després que els sindicats hagen denunciat que Catalá manté bloquejades les ajudes que rebien per a realitzar formació específica per als aturats de la ciutat de València. “És una manera de governar sectària, més pròpia del segle XIX que d’una dreta institucional, normalitzada en el diàleg social”, ha continuat.

La líder dels socialistes, en este sentit, ha denunciat les decisions “absolutament discriminatòries” del govern de Catalá amb la ultradreta “que intenta vertebrar un Pacte per l’Ocupació comptant exclusivament amb la patronal”. “I han sigut els propis empresaris els que han denunciat i enlletgit a l’Ajuntament de València que el diàleg social no es pot fer només amb un costat de la taula sinó que és important i imprescindible que en l’acord estiga tant la patronal com els propis sindicats, que representen a la majoria de famílies d’esta ciutat”, ha dit Gómez.

La portaveu socialista ha incidit en què, transcorreguts diversos mesos, Catalá “no ha mogut ni un dit per a solucionar els problemes que ha generat el seu govern en el Pacte per l’Ocupació per a reintegrar de nou als sindicats” com tampoc ha intervingut “per a impedir que el seu soci d’ultradreta liquidara el fòrum de lideratge femení que s’organitzava tots els anys de la mà de la patronal per a ajudar les dones empresàries a trencar el sostre de cristall i aconseguir llocs directius”. “Catalá continua utilitzant a Vox per a amagar que totes les mesures i retallades contra els sindicats, entitats cíviques, universitats i ONG que ha implementat l’Ajuntament de València tenen el seu segell personal perquè són part del seu propi programa i no sols de la ultradreta com ens vol fer creure”, ha finalitzat.