Menú

Sandra Gómez: Catalá va celebrar ahir la pitjor cavalcada de reis dels últims anys

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha afirmat que María José Catalá “va celebrar la pitjor cavalcada de reis dels últims anys, sense identitat pròpia, sense valencià i amb les restes de la fira d’Albacete”. “Un despropòsit que el públic que va assistir ahir va coincidir a titllar ahir de decepecinante i cutre”, ha afirmat.

“Des del Grup Socialista hem evitat generar absurdes polèmiques tal com feia el Partit Popular quan estava en l’oposició, però és cert que després d’una campanya absurda en la qual s’ha pretés fer creure que a València s’ha tornat a celebrar el Nadal gràcies al PP, anit vivim una nit vergonyosa”, ha advertit.

En aquest sentit, ha valorat que en la cavalcada es va donar “una paradoxa” perquè “el que realment va passar ahir és que va ser la pitjor cavalcada dels últims anys, amb una desfilada de personatges sense cap mena d’identitat cap a la cultura valenciana, la història i la llengua”. “I no sols -ha continuat- sinó que va ser una cavalcada muntada amb les restes de fires d’altres ciutats”.

Sandra Gómez ha recordat a María José Catalá que és “alcaldessa de València i no del seu poble”. Així, ha posat l’accent que València és “la tercera ciutat d’Espanya i mereix una cavalcada pròpia i original, no confeccionada amb els saldos d’altres fires”. En la seua opinió, “el succeït anit reflecteix la falta de visió que té Catalá del que realment és aquesta ciutat i demostra que València no mereix tindre una alcaldessa amb visió de poble”.

A més, la dirigent socialista ha explicat que la seua formació preguntarà a l’equip de Govern “pel cost detallat d’aquesta cavalcada titllada de cutre pels qui la van presenciar”. “Volem saber el preu que s’ha pagat pels ninots de la fira d’Albacete a veure si al final, València ha pagat més pel mateix”, ha advertit.

Per part seua, la regidora socialista Nuria Llopis ha lamentat la “volta a la mercantilització” de la cavalcada “amb més publicitat que caramels”. “L’acte més important que se celebra a la ciutat per a totes les famílies hauria d’estar exempta de patrocinis i centrar-se en generar il·lusió en els xiquets i xiquetes, però per descomptat anit va quedar clar que aquesta no va ser la prioritat”, ha afirmat.

“Anit València va celebrar la cavalcada de la censura, sense presència del valencià i dels personatges que segons la dreta no mereixien participar perquè no eren bíblics”. No obstant això, ha ironitzat: “segons sembla els personatges de Marvel o Disney, els contes de princeses o les històries d’Harry Potter si que formen part de la Bíblia”.