Menú

Gómez exigeix a Catalá que aplique de manera urgent la Llei d’Habitatge per a combatre el preu dels lloguers

La portaveu socialista a l’Ajuntament de València Sandra Gómez ha exigit a María José Catalá que aplicació de “manera urgent” la Llei d’Habitatge que va posar en marxa el Govern de Pedro Sánchez per a combatre l’increment dels preus del lloguer residencial “que s’està produint a València a conseqüència de la proliferació dels apartaments turístics de la mà del PP”.

“El Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària ha alertat que la pressió dels preus del lloguer a la ciutat està provocant que a molts valencians i valencianes no els quedi una altra opció que llogar una habitació perquè tota la ciutat és ja una zona tensionada com les que reconeix la llei. Aquesta situació demostra que el govern de Catalá està tocant sòl quant a l’aportació de solucions per a garantir el dret a l’accés a un habitatge”, ha manifestat.

Gómez ha assenyalat que la multiplicació dels pisos turístics que s’ha produït a València els últims sis mesos, “coincidint amb l’arribada del PP a les administracions valencianes, està tenint un impacte especialment negatiu en el lloguer residencial, disparant els preus davant la indiferència de Catalá, que es nega a aplicar cap mesura que faciliti als valencians i valencianes l’accés a l’habitatge”.

“Per això, li exigeixo a la senyora Catalá que aplicació de manera immediata la Llei d’Habitatge que regula els lloguers residencials a la nostra ciutat i que, a més, aplicació totes les mesures que nosaltres teníem preparades des de la Regidoria d’Urbanisme per a limitar l’obertura d’apartaments turístics perquè aquesta ciutat no necessita ni un pis turístic més. El que necessita són habitatges de lloguer residencial que donin una solució a totes les famílies”, ha afegit.

Construcció d’habitatges

La líder dels socialistes a València, a més, ha instat a Catalá a accelerar el pla de construcció d’habitatges que es va comprometre a posar en marxa durant la campanya electoral. “No ha fet res, no ha donat ni un pas en aquesta direcció. En el pressupost per a 2024 no hi ha ni una partida pròpia, atribuïble al PP, contemplada per a obrir ni un sol habitatge. L’única cosa que està avui en marxa és el Pla que deixem els socialistes en urbanisme per a construir habitatges de lloguer assequible”, “Els únics habitatges que podrà donar la senyora Catalá, amb aquestes fotos que tant li agrada fer-se en contra del que recull la llei, serà gràcies al Pla d’Habitatges que va deixar preparat el Partit Socialista i que avui s’estan construint pel treball desenvolupat en Urbanisme els últims vuit anys”, ha finalitzat.