Menú

Els socialistes proposen un acord per a dotar d’activitat totes les parades dels mercats municipals

El regidor socialista Javier Mateo ha proposat un pacte municipal per a dotar d’activitat a totes les parades que romanen buides en els mercats municipals després del “fracàs” de les últimes convocatòries realitzades per María José Catalá. “Des del Partit Socialista tendim la mà al govern municipal donat l’escàs èxit de la convocatòria de subhastes dels llocs dels diferents mercats, on només cinc dels 299 que es van oferir s’han assignat”, ha manifestat.

Mateo ha incidit en què l’experiència de gestió del Partit Socialista “permet aportar moltes idees per a abordar aquest repte en els mercats municipals”. A tall d’exemple, ha proposat que els diferents plans d’ocupació “tant de majors de 45 anys, com de dones o de joves es podrien reorientar per a donar-los una eixida laboral, a més d’empresarial, a moltes de les persones que actualment estan en les llistes de l’atur”, ha indicat.

L’edil, a més, també ha apostat per articular diferents cursos formatius específics “a través de València Activa i l’àrea de formació per a donar vida als mercats municipals. Es podrien posar en marxa alguns cursos sobre la gestió més eficient per a aquests llocs, però per a posar en marxa aquestes mesures, el govern municipal hauria d’aparcar els seus sectarismes. El Partit Socialista està disposat a col·laborar i estem segurs que podrem trobar solucions per a la ciutat de València i per als seus mercats municipals”.

“El diàleg mai ha sigut una barrera per al Partit Socialista. No podem permetre que, com va ocórrer amb l’Ajuntament de Madrid del PP, es privatitzen alguns mercats a València”, ha incidit. Per a Mateo, València té “les eines suficients, la capacitat i, el més important, talent per a poder desenvolupar una solució efectiva per als mercats municipals”. “L’única cosa que fa falta és que el govern municipal de Catalá abandone el sectarisme amb el qual està actuant en aquests sis mesos perquè, amb ajuda de Vox, ja ha eliminat el Pacte per l’Ocupació, descartat les accions positives per als col·lectius amb més dificultat per a accedir al mercat laboral o retallant els programes per a impulsar la igualtat”, ha finalitzat.